Wpis z mikrobloga

#javascript #css #electron #linux

Fajny ten Hyper Terminal, bardzo konfigurowalny, coś w sam raz dla ludzi lubiących dłubać w css/js jak ja ( ͡ ͜ʖ ͡)
https://hyper.is/

Jak ktoś jest ciekaw jakie pluginy dodałem:
* hyperterm-oceanic-next
* hyperline
* hyper-tabs-enhanced
* hyper-hover-header

(Shell: zsh + oh-my-zsh + pure-prompt + zsh-autosuggestions + zsh-syntax-highlighting)
avocado4you - #javascript #css #electron #linux

Fajny ten Hyper Terminal, bardzo k...

źródło: comment_myiQ5NZzxTFNWfg3RTsH3tUGPbEl79H5.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kryspin013: Skąd tyle hejtu? Code działa świetnie, przy obecnym sprzęcie i ssd to bez różnicy w sumie co tam się dzieje pod spodem. Przynajmniej napisanie takiej aplikacji jest szybkie i nie trwa to kilka lat
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Ale ma też dużo plusów, banalność i szybkość tworzenia, brak potrzeby na naukę natywnych języków/bibliotek, bardzo niskie koszty np. deweloperzy Affinity www.affinity.serif.com nie chcą wydać apki na linuxa bo nie są pewni czy im się zwróci (500k$ za frontend).
Gdyby nie elektron dużo produktów prawdopodobnie by nie powstało, bo co z tego że ktoś ma pomysł jak nie ma pieniędzy, czasu itd
  • Odpowiedz
@interface:

Why I Still Use Vim

kek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nigdy nie uświadczyłem problemów mając w robocie na laptopie odpalone jednocześnie vs code, netbeans, kilka kart chromium, firefoxa, klienta do bazy i parę innych programów ->
  • Odpowiedz
@interface: i napisałem też że mając średniej klasy sprzęt nie widzę problemów podczas pracy i nie zdażyło się aby zamulał (nawet przeszukując długie xml). To jest silnik renderujący że benchmarki mam oglądać? :D
  • Odpowiedz
@avocado4you: No właśnie, idzie się w szybkość tworzenia apek i łatwość nauki a nie w jakość aplikacji.

@CaptainRumHandMorgan: Hate się bierze na visual code a na samego electrona. Ja rozumiem, że electron ma wiele plusów: że łatwo i szybko się tworzy aplikacje, jest prosty w obsłudze ale coś kosztem czegoś. Jakość aplikacji strasznie na tym cierpi a już szczególnie kiedy chodzi o zasoby. Normalnie by mi to nie
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Też bym wolał (jak każdy) mieć dopracowany, lekki, szybki program, ale tak jak @avocado4you napisał, czas to pieniądz. Poza tym projekty typu electron powstają też dla innych języków (ostatnio widziałem taki 'opakowywacz' do go) co ma swoje plusy gdy potrzeba okienka do aplikacji. Koszt jest spory ale lepsze to niż nic
  • Odpowiedz