Wpis z mikrobloga

#javascript #css #electron #linux

Fajny ten Hyper Terminal, bardzo konfigurowalny, coś w sam raz dla ludzi lubiących dłubać w css/js jak ja ( ͡ ͜ʖ ͡)
https://hyper.is/

Jak ktoś jest ciekaw jakie pluginy dodałem:
* hyperterm-oceanic-next
* hyperline
* hyper-tabs-enhanced
* hyper-hover-header

(Shell: zsh + oh-my-zsh + pure-prompt + zsh-autosuggestions + zsh-syntax-highlighting)
avocado4you - #javascript #css #electron #linux

Fajny ten Hyper Terminal, bardzo k...

źródło: comment_myiQ5NZzxTFNWfg3RTsH3tUGPbEl79H5.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@avocado4you: Po co popadasz w skrajności. Nie napisałem, że electron sie do niczego nie nadaje tylko wkurza mnie, że offlinowe narzędzia pisze się pod przeglądarkę internetową, która ma sporo wad np wpieprza masę zasobów. Oczywiście są rzeczy które się bardzo dobrze sprawdzą pod electronem ale przenoszenie jakiś podstawowych programów na tą platformę to jest uczenie programistów złych praktyk. Po cholerę ci uruchamiać edytor tekstu w maszynie wirtualnej czy tam kontenerze
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Jeśli elektronowa apka zyskuje użytkowników to znaczy ze ma coś czego nie mają alternatywy.
Jest popularna to powinna powstać konkurencja która sprawi, że taki frankenstein umrze gwałtowną śmiercią.
Ale tak się zwykle nie dzieje, wkurza mnie to tak samo jak Ciebie ale równocześnie cieszy bo wiem, że taki elektron pcha świat do przodu i ludzie mają dostęp do narzędzi których wcześniej nie było.
Gdyby postawić na jakość to zahamowalibyśmy
  • Odpowiedz