Wpis z mikrobloga

@piotr-zbies: Pogubiłem się. Ministerstwo przejęło spółkę, która miała wygrać przetarg, po czym samo ogłosiło przetarg w którym spółka nie mogła uczestniczyć bo nie produkuje przedmiotu zamówienia? Na dodatek złożyła spóźnioną ofertę na to czego nie produkuje?
  • Odpowiedz
@Farorz: Najgorsze w tym jest to, że taki Macierewicz jest ministrem niezależnym od premiera. Czego by nie s------l*ł to i tak premier nie może go zdjąć. Później prężą muskuły na paradzie, przy pomocy F-16 zamówionych przez Millera, Leopardów 2 zamówionych przez Tuska i Mi-24 kupionych przez Jaruzelskiego. Miałem cichą nadzieję, że po cyrku ze śmigłowcami będą się pilnować. Jest co raz gorzej.
  • Odpowiedz
@pawel_tarnobrzeg: @Farorz:

Przetarg był podzielony na dwie części. W ramach jednej części MON miał pozyskać małe autobusy, a w drugiej części przedmiotem były duże autobusy. Premiowane dodatkowymi punktami były autobusy wysokopokładowe.

MAN przystąpił tylko do części dotyczącej dużych autobusów, a Autosan pewnie chciał wystawić ofertę na małe autobusy. W końcu MAN zgarnął kontrakt na duże autobusy, a postępowanie na małe autobusy zostało anulowane z racji braku chętnych. MON
piotr-zbies - @pawel_tarnobrzeg: @Farorz: 

Przetarg był podzielony na dwie części....

źródło: comment_smHuEMXQa7zLxJMfll4oaq78VYTXXFiu.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@krzych0: Zrobię znalezisko, ale wpierw pozbieram materiały. Zdradzę tylko, że wniosek będzie taki, że PiS-owskie boty nie będą miały jak na to odpowiedzieć ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz