Wpis z mikrobloga

@MatexN: Podzielam opinię, 10 poziomów było świetne. Skończenie kursu wybiło mnie na chwilę z rytmu, nie wiedziałem za co się chwycić. Wykupiłem sobie kurs Tima Buchalki na Udemy, ale to nie to samo ( ͡° ʖ̯ ͡°) Wołaj jak znajdziesz coś podobnego, powodzenia.
@bbkon: Właśnie też mam ten kurs javy z udemy, on wszędzie polecany jest, a super mi się robiło javarusha bo w pracy miałem względnie lajtowo i miałem sporo czasu. Nawet nie musi być jakaś wtyczka ale nie wiem dane przykładowe by mieć pewność, że to jest okej.
@MatexN: jest, helion. ale to ciężka lektura i zastanów się nad kupnem, są lżejsze książki, ale takie kursy w sieci to naprawdę słaby pomysł. ewentualnie poszukaj jakiegoś wprowadzenia do programowania w javie z zagranicznych uczelni, o wiele więcej z tego wyciągniesz niż robiąc takie zadanka.
@MatexN: to że nie nauczysz się przez to programować, tym bardziej w zadaniach na takim poziomie. to może być dobry pomysł jak nic o tym nie wiesz, ale jak sam już zauważyłeś, nie wiesz co robić w dalszej części. jak bardzo chcesz robić coś online, to sprawdź hackerrank, ale to się używa głównie, aby zobaczyć odpowiedzi innych osób i nabrać dobrych praktyk przy pisaniu.