Wpis z mikrobloga

Mireczki jakiś czas temu mój pracownik mocno nalegał na podwyżkę. Mówił, że mocno się stara i że zasługuje.
Jednak wiem co zajmuje ile czasu jeśli chodzi o pracę i jakoś miałem wrażenie, że jednak nasz pracuś się trochę opierdziela.
Któregoś razu w sobotę jechałem na wesele i postanowiłem ze starego telefonu zrobić kamerkę i sprawdzić jak się nasz as spisuje jak nikt go nie widzi.
Ukryłem ją z widokiem na miejsce, gdzie pracuś zazwyczaj pije kawe, bo jakby miał sobie posiedzieć to właśnie tam.
No i jakoś mocno się nie zdziwiłem :)
Z 3 godzin nagrania (limit porogramu?) 2 godzinki spędzone w telefonie i na rozmowach.

Jako, że nagrywało się z głosem, dowiedziałem się też kilka pikantych szczegółów z życia asa :D
Dowiedziałem się też, kto połamał rower żony, mimo że nikt się nie przyznawał (chwalił się przez telefon koledze)

Oczywiście podczas rozmowy dostałem zjebę, że nagrywam bez pozwolenia i powinienem go uprzedzić :D
Na pytanie dlaczego mnie okrada i nie pracuje odpowiedział, że i tak dużo tego dnia zrobił :P

Na szczęście już się rozstaliśmy :)

#chwalesie #januszebiznesu #heheszki
lukasz728 - Mireczki jakiś czas temu mój pracownik mocno nalegał na podwyżkę. Mówił, ...

źródło: comment_YfjLnHPBd5I9hsom1WmoKBnOrTXnonlz.jpg

Pobierz
  • 48
@lukasz728: Podobny typek byl u mnie w pracy na magazynie :) nawet te same odzienie mial na sobie.. 8 godzin roboty z tego co chwile na telefonie, co 5 minut do kibla :) jak sie dowiedzial ze ma isc do mnie na druga zmiane to rano przyniósł wypowiedzenie..
@muak47: moim zdaniem nie do końca to ma jakiekolwiek znaczenie, jeśli zgadzasz się na daną stawkę to znaczy, że Ci odpowiada i wtedy mimo wszystko powinieneś pracować uczciwie.
Jeśli kasa jest za mała to po prostu nie pracujesz a nie robisz z siebie błazna.
Czy jeśli miał 20 na godzinę to nie powinien tak robić?
a jeśli miał 5 na godzinę to już ok?
no chyba kuźwa nie :/
@lukasz728: ? A czy ja coś takiego twierdze? Jestem ciekaw ile płaciłeś i tyle. U mnie w rodzinnej miejscowości, są stawki dla pomocnika nawet 7zlotych. A nie ma innej roboty niż u takich januszy. Wiec czasem nie dziwie się ze ktoś wyznaje zasadę ty udajesz ze płacisz ja udaje ze robię. To ile płaciłeś na godzinę? Czy wyrażałem zasadę jaka napisałem wyżej ty udajesz ze płacisz on udaje ze robi?