Wpis z mikrobloga

@Cock_Inside: ok dziękuję bardzo ʕʔ
Ale w sumie nie wgrywałem jeszcze ROMów na Xiaomi i nie bardzo ogarniam.
Musiałbym odblokować bootloader żeby wgrać ten system i on mi go ponownie zablokuje? Co jeżeli ponownie będę chciał wgrać system? Znowu trzeba odblokować? Może nawet znowu wysyłać wniosek o zgodę? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Gumaa Odblokowując bootloader masz go odblokowanego na stałe. Wniosek wysyłasz raz, po akceptacji wniosku telefon musi być przypisany do konta przez min. 72h by móc go odblokować. Stary unlocker nie działa, bo w nim nie było jeszcze Redmi 4X
@Cock_Inside: ogólnie jakaś chaotyczna wydaje mi się ta stronka.
Nie to co stare dobre forum.android.com.pl ( )
W sumie to zapomniałem o tym, że może tam znajde jakieś przydatne informacje.

No więc o co chodzi z tym zablokowanym bootloaderem skoro jest na stałe odblokowany? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Gumaa Xiaomi z jakiegoś powodu blokuje bootloadery, nie wiem dlaczego, ale pewnie gdzieś w internecie jest taka informacja.

Standardowo bootloadery są zablokowane i trzeba je odblokować. Po odblokowaniu są odblokowane na stałe, ale nożna je spowrotem zablokować
@Cock_Inside: ale jestem głupi ()
Cały czas myślałem że ten zablokowany bootloader w tabelce odnosi się jakoś do tego systemu xiaomi.eu i on jakoś wymaga odblokowania albo że go ten system blokuje, a nie że to jest informacja czy dany model telefonu ma zablokowany bootloader ( _)
Dziękuję jeszcze raz.