Aktywne Wpisy

obuniem +171
źródło: 1000000579
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +213
Dzień 7
I tak oto minął dzień 7. Ostatni dzień z większych upałów . I wreszcie koniec terrorów przypominających pustynię . Tego dnia widziałem 3 razy węże , w tym raz grzechotnika który na mnie grzechotał . Musiałem go obejść bokiem . Mam już wrażenie że te dni się zlewają i sam już nie wiem co kiedy robiłem . Możliwe że to chwilowo też koniec miejsc gdzie są problemy z wodą. Udało
I tak oto minął dzień 7. Ostatni dzień z większych upałów . I wreszcie koniec terrorów przypominających pustynię . Tego dnia widziałem 3 razy węże , w tym raz grzechotnika który na mnie grzechotał . Musiałem go obejść bokiem . Mam już wrażenie że te dni się zlewają i sam już nie wiem co kiedy robiłem . Możliwe że to chwilowo też koniec miejsc gdzie są problemy z wodą. Udało
źródło: IMG_2692
Pobierz

#burza
źródło: comment_NIPxIuihfV2uZ2cYntMSQn3Edokrw6Wq.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
to nie możliwe żeby znowu potężne burze były. Co się do djabła dzieje w tej pogodzie?
było zimno, wiosna i lipiec. To teraz nadrabia kur mac
Żeby temp tak była do 30-28 c, to było by spokojne. A tak przy 35'c, to znowu będzie się działo.
ja wole nie, przez tą wredną pogodę straciłem nie mało. W tym roku na szczęście,, tylko 10 metry płota, na który spadła jabłonka po Bow Echo z lipca tego roku. I tak cud, że więcej szkód nie było. A w mojej okolicy zniszczeń do cholery, Podlaskie.
Teraz z prognoz wychodzi że jebutnie na wschodzie...
dobra, wylogowuje się bo jak zwykle banana zalicze. Wrócę w sobotę, będziem relacjonować burze i wróżyć:)
na pierwszy rzut oka, to w sobotę zacznie się przemieszczać przez kraj zimny front od niemiec. Myślę że zachodnia Polska nie ucierpi, zaś wschód ma przesrane... jeśli będzie tak jak myślę. Długo by opowiadać. Nara.
Ostatnio ten nieszczęsny front stacjonował( falował) na granicy niemiec. Stąd mieliśmy w Polsce sporą huśtawkę. Teraz raczej szybko się przemieści i największe niebezpieczeństwo będzie tam, gdzie będą największe skrajności. Czyli w środkowej i wschodniej Polsce -Sobota po południu i wieczorem.
Oby tak było jak piszę. Bo jak będzie jak ostatnio, to znowu w piątek na zachodzie będą szaleć burze... Ale jak to mówią "piorun dwa razy w te same