Wpis z mikrobloga

Jak Małysza szanuję i lubię tak widzę, że ostatnio te jego komentarze na #fb to istne Januszostwo... Na piłce się nie znam ale to chyba analogiczna sytuacja jak w handlu. Jeśli znajdzie się ktoś kto za towar zapłaci x to znaczy, że ten towar jest warty x. I jeszcze ten tekst o szejkach.
#sport #pilkanozna #malysz #facebook #rakcontent #neymar
m4kb0l - Jak Małysza szanuję i lubię tak widzę, że ostatnio te jego komentarze na #fb...

źródło: comment_3T46p6GauYarWjQTSmF8EPOS9OohVRNn.jpg

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pamiętacie, jak Ronaldo do Realu za 100m przeszedł, wtedy też hurr durrrr jak można tyle pieniążków za piłkarza dac? Przecież on się im w kilkanaście tygodni zwrócił tylko że sprzedaży koszulek.
  • Odpowiedz
@m4kb0l pracownik jest tyle wart ile zysku daje firmie go zatrudniającej. Wydali na niego bajońską sumę ale stanie się automatycznie najbardziej medialnym piłkarzem i z samych koszulek i gadżetów kwota powinna się zwrócić.
  • Odpowiedz
Piszecie do mnie a ja od razu napisałem, że się nie znam. To o co mi chodziło to, że Adam pisze czy rzeczywiście jeden piłkarz jest wart aż tyle co jest troche bezsensownym pytaniem. Bo jak chce to ocenić? Czy 5, 20, 100 mln mniej będzie bardziej odpowiednie? Jaka cena wg. niego była by odpowiednia i wg. czego oceniłby, że to właśnie tyle jest odpowiednią kwotą.
  • Odpowiedz
  • 2
@Sudo_su jaka sprzedaż koszulek? XD nie istnieje coś takiego jak splacanie się piłkarza przez koszulki, to bujda jakich mało
  • Odpowiedz
@shaunblack: Przychody top3 klubów piłkarskich to ok. 600-700 mln. Mówimy tutaj o United, Barcy, Realu. Odejmując od tego zarobki piłkarzy, trenerów, koszty prowadzenia zespołu itp. itd. Ta suma aż tak pokaźna nie jest. PSG jest klubem w który się więcej wkłada niż wyciąga, bo póki co to nie jest żadna wielka marka mająca fanów na całym świecie. Z tych właśnie względów 200 mln euro to kwota dość astronomiczna. Oczywiście, ma
  • Odpowiedz
@m4kb0l: oczywiście, że ma rację to jest tak przewartościowany sport, tyle petrodolarów na to idzie, że ciężko to sobie wyobrazić.

Będzie tak dopóki będą ludzie zdolni tyle zapłacić za jednego piłkarza, skoro tak chcą to niech to sobie robią, ale kwoty są absurdalne. Niech to żyje sobie własnym życiem, w każdym razie nie odmawiam Małyszowi racji - bo ją ewidentnie ma.
  • Odpowiedz