Wpis z mikrobloga

@soadfan:
Od Świerklańca, ale już domyślam się skąd jest ten problem. Ten znak o terenie niezabudowanym zaczyna się tak z 1.5 km przed wjazdem na obwodnicę.
  • Odpowiedz
@Flypho: To popatrz jak kierowca poza drogą musi myśleć jakie tu ograniczenie... Ja wiem o tym, że tam można tyle jechać, ale okoliczni nie bardzo. Jeżdżę od Miasteczka, swoją drogą ta 50 za tym skrzyżowaniem na Miasteczko/Świerklaniec też tam jest z d--y.
  • Odpowiedz
@grzech_u:

Jeśli chodzi o radary i zachowanie kierowców, to zazwyczaj wygląda to tak jak poniżej:

Odcinkowy pomiar z ograniczeniem 90 km/h a ludzie jeżdżą z 70 km/h na liczniku (czyli w praktyce trochę ponad 60).
  • Odpowiedz
@Shatter: te odcinkowe nie są takie krótkie. One mają kilka km, kilka sekund wolniej nic nie da. (przynajmniej ten który ja mijam, koło zabłudowia taki jest). Musiał byś sporo jechać wolniej żeby to wyrównać.
  • Odpowiedz
@Kismeth tak, a gdzie tam jest droga z pasami oddzielonymi pasem zieleni lub barierami lub drogą ekspresowa z nie oddzielonymi jezdniami? To jest droga dwu jezdniowa, jedno pasmowa, nie bez oddzielnych jezdni.
  • Odpowiedz
@grzech_u: nie winię tych ludzi, bo są już tak wyćwiczeni przez to antyludzkie państwo, że obywatel zawsze jest na przegranej pozycji i zawsze się można do niego d---------ć, więc wolą być ekstra przezorni.
  • Odpowiedz
@robertx: Zakret pod Warszawą chociaz jest w terenie zabudowanym ,nie to co Celestynów ( odcinek w lesie co tylko prostytutki stoja , zero wypadków , a i tak to cudo powstalo. Poprawa bezpieczenstwa jak nic, bądź promocja nierządu)
  • Odpowiedz