Wpis z mikrobloga

Mirki jak to jest z telewizją z #upc?

Ogólnie to biorę tylko internet i telewizji nie potrzebuję (nawet telewizora nie mam). Ale widzę na stronie, że podstawowe kanały są za free, więc bym wziął, bo czasem może się przydać:
https://www.upc.pl/internet/#bez-zobowiazania
(logiczne, że za free, bo normalnie te kanały są darmowe; tylko zamiast z anteny której nie mam, to szło by z ich kabla).

I teraz pytanie, jak podłącza się telewizję? Czy jest sens, żebym to brał (czy da się podłączyć do monitora czy koniecznie trzeba mieć telewizor z tunerem)?

Mam monitor iiyama XB2483HSU-B2, ma różne wejścia (VGA, DVI, HDMI).

Oni dają modem Connect Box: https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007353
Gdzie tu wychodzi kabel od telewizji? Czy jak bierze się z telewizją to dają coś jeszcze? A może trzeba coś kupić?
mk321 - Mirki jak to jest z telewizją z #upc? 

Ogólnie to biorę tylko internet i t...

źródło: comment_2pUXBBLjd20YQsy2VQAhMsIIGOTBFbTG.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mk321 Telewizja analogowa, cyfrowe naziemne kanały takim kablem prosto do telewizora. Modem nie posiada wejścia telewizyjnego, z klatki schodowej do mieszkania idzie jeden kabel koncentryczny, rozdzielacz na dwa przewody i jednym koncentrycznym leci internet do nr 4 na rysunku, a drugi kabel koncentryczny zakończony wtykiem jak na zdjęciu podpinasz do telewizora.

Chcesz HDMI to musisz brać płatną telewizję z dekoderem, oraz posiadać telewizor lub monitor z tunerem TV
silence333 - @mk321 Telewizja analogowa, cyfrowe naziemne kanały takim kablem prosto ...

źródło: comment_aJY7D1HFb4hGA121BTxVhsGuGYpxV32i.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
czyli zamiast tego modemu Connect Box dostanę inny, który dodatkowo ma wyjście HDMI? (Nie odbije to się na jakości internetu? Na tym mi najbardziej zależy.)

Czy modem zostaje ten sam, a dają jeszcze coś co ma wyjście HDMI, które podłącza się do tego Connect Box?

@mk321: W moim przypadku miałem osobno modem/router i osobno pudło z pilotem i wyjściem HDMI to TV. Do tego mogłeś sobie podłączyć monitor. Wiem, że
  • Odpowiedz
@silence333: dzięki, wszystko jasne :)

Czyli jakbym miał telewizor, to tym rozdzielonym kablem bym sobie podłączył. A jak nie mam, to musiałbym kupić sobie tuner do monitora. Czyli szkoda zachodu, żeby raz na rok włączyć na Sylwestra xD
  • Odpowiedz
odgrzebuję stary wątek - może ktoś poradzi ;)
właśnie zainstalowałem sobie UPC (sam Internet) i mam gniazdko w tragicznym miejscu w pokoju. Z gniazdka wychodzi jeden koncentryk podłączony do routera jak na zdjęciu wyżej, i jeden koncentryk do podłączenia do TV. Usługi TV nie mam, więc tam idą tylko darmowe kanały...
Teraz organizuję sobie speca co by mi to gniazdko przeniósł na inną ścianę, gdzie będę miał faktycznie Telewizor. Czy gdybym docelowo
  • Odpowiedz