Wpis z mikrobloga

Wyjaśni mi ktoś, co do cholery ma być? Poseł nowośmiesznej, wydaje mi się że Adam Cyrański, rozrzuca kartki czystego, przygotowanego zawczasu papieru, jak rozumiem z zamierzeniem potęgowania wrażenia chaosu, i jak widać w pełni celowo, w trakcie próby wyrwania mikrofonu na tej głośnej komisji sejmowej przez Ryszarda Petru i darcia ryja przez tego dzieciaka z nowośmiesznej Krzysztofa Truskolaskiego.

Tu filmik, a załączam screeny, bo nie umiem wrzucić linka bezpośredniego do filmiku pod sam wpis: https://twitter.com/Patryk_Osowski/status/887840836691603456

Dowiedziałem się z artykułu: https://opinie.wp.pl/wiemy-od-kogo-zaczela-sie-wielka-awantura-w-sejmie-zobacz-wideo-6146100665415809a którego wymowny fragment zacytuję:

(Zbyt) krewka młodzież

Największe zaskoczenie budziła jednak wyjątkowo wojownicza postawa młodego posła Nowoczesnej Krzysztofa Truskolaskiego. 27-letni parlamentarzysta co chwilę w czasie posiedzenia komisji podbiegał do Stanisława Piotrowicza i z odległości nie więcej niż jednego metra wykrzykiwał do niego, że "łamie prawo, a obrady są nielegalne".

"To skandal. Skandal!" – powtarzał poseł Nowoczesnej co chwila odwracając się za siebie i sprawdzając, czy wciąż ma wsparcie kolegów z klubu.

what... the... f......???
#polityka #pucz #ciamajdan #4konserwy
MattJedi - Wyjaśni mi ktoś, co do cholery ma być? Poseł nowośmiesznej, wydaje mi się ...

źródło: comment_BncpzBtZa3JmLGkcShig6hF5UY2Dq5B5.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MattJedi: To samo zauważyłem i nie powiem, że troszkę mnie to zdenerwowało. Zresztą czego by się tu spodziewać po polskich posłach skoro i rządzący i opozycja to idioci ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@MattJedi: I to ma być poważna oraz konstruktywna opozycja? Darcie ryja, wyrywanie mikrofonu i zachowanie godne wybiegu w zoo? Pretensje do Piotrowicza, że źle prowadzi obrady, podczas gdy po prostu uniemożliwiano mu normalne procedowanie? Ponadto twierdzenie opozycji, iż posiedzenie było własnie prowadzone z naruszeniem regulaminu jest absurdalne - bo do cholery to co oni robili było zgodne z regulaminem? Tak się powinni zachowywać przedstawiciele suwerena? I tak jestem zdziwiony, że
  • Odpowiedz
faktycznie wpis jakiegoś anona na TT to legitny argument xD

@jendriu: Marek Migalski - publicysta i politolog. W 2009 roku eurodeputowanego z listy Prawa i Sprawiedliwości. We wrześniu skreślony z list partii po tym jak wysłał list do J. Kaczyńskiego w którym skrytykował jego sposób zarządzania ugrupowaniem.

No fakt, kompletny anon, pewno mu peło płaci 60gr za wpis xD
  • Odpowiedz
@Greg36:

Kartki są zapisane.

Niech będą, nie zmienia to faktu że było to sztuczne dodawanie dramaturgii, budowanie jakiegoś poczucia chaosu w uczestnikach tego cyrku, które zostało "włączone" w momencie gdy Petru zaczął się szarpać z jakimś posłem PiS o mikrofon. Znaczy w momencie gdy Petru porwał mikrofon, a ten od PiSu mu na to nie pozwolił, żeby uściślić. Zresztą widziałem dalszy ciąg filmiku, i potem oprócz tego, to i jeszcze
  • Odpowiedz
  • 1
@MattJedi nie takich speców od wizerunku, psychologii tłumu itp. maja służby żeby nie poinstruowac jakiegos tam pionka co i jal ma krzyczec cxy kiedy rzucac kartkami
  • Odpowiedz
@Greg36 Pytanko do ciebie, czy rozumiesz zmaczenie słowa "dynastia"? Z resztą jeżeli wierzysz w to, że wpływy nomenklatury i służb wojskowych magicznie zniknęły po okrągłym stole to najwidoczniej jesteś osobnikiem z dwucyfrowym ilorazem inteligencji.
  • Odpowiedz
@Bizancjum: A czy rozwiązaniem domniemanego przez ciebie problemu jest wywalenie wszystkich sędziów poza tymi których wskaże czynnie działający polityk, i dobranie nowych sędziów wskazanych przez polityków?
  • Odpowiedz