Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +432
Chyba od czasu wyborów nie widziałem takiego zjednoczenia wykopków w j-----u rządu co teraz. No i dobrze, może niektórym się oczy otworzą, że nie ma rządów idealnych, a Tusk to żaden mesjasz, jak niektórzy tu jeszcze rok temu pisali xDD (powinni mieć odebrane prawa wyborcze tak btw)
Rządy są dzielą się tylko na bardziej i mniej jebiące obywateli na kasę
#kpo
Rządy są dzielą się tylko na bardziej i mniej jebiące obywateli na kasę
#kpo

TheGorcz +263
#kpo Wzywam Mirków do kręcenia Małysza!!!!!! Są grupki, które już się przygotowywały, żeby wyłudzić dotacje z KPO. Ta sprawa nie może ucichnąć.
źródło: temp_file7027451150063743862
Pobierz

To czas na kolejną część serii o wydajności w javie, popularnych mitach itd, jako że w poprzednim wpisie były 3 propozycje co sprawdzić, to uznałem że sprawdzę wszystkie 3 zamiast własnych.
https://blog.gotofinal.com/java/benchmark/performance/2017/07/17/performance-of-java-2.html
Wołam też osoby które chciały poszczególnych testów:
@AwizisieAkat / @zly_dzien "Streamy - np. sumowanie tablicy ręcznie w forze vs za pomocą streama"
@b0lec - pętla z try/catch zamiast sprawdzaniem indexu, nawet ciekawe wyniki wyszły.
Ponownie AwizisieAkat - lambdy a klasy, tutaj nic specjalnego, no ale mit obalony (✌ ゚ ∀ ゚)☞
No i jakiś tag do czarnolistowania oczywiście: #gotojava
I ponownie, jak ktoś jeszcze jest ciekawy wydajności czegoś, ale sam nie chce na to marnować czasu to zapraszam ( ͡º ͜ʖ͡º)
Albo jakieś jeno podsumowanie na końcu, to jest najszybsze, to jest najgorsze koniec ;)
I na koniec każdego punktu też jest coś na wzór podsumowania co w końcu lepsze lub czego kiedy używać.
@GotoFinal: tak, waśnie od pętli zacząłem z ciekawości i tych wyników szukałem na widoku, (Tak wiem, był link,a le to też nie jest na szybkie spojrzenie).
Po prostu (ale tylko moim zdaniem) coś nie do końca jest z czytelnością całości nie wiem co, bo treść ok, ale jakoś no włąsnie
@GotoFinal: to nie do końca jest prawda, są dość duże różnice w bytecodzie pomiędzy nimi, np. korzystając z lambdy nie jest tworzony nowy obiekt, a dodatkowo jeśli zobaczymy jakie pliki wypluł kompilator, to przy korzystaniu z anonimowych klas będą tam pliki Klasa.class, Klasa$1.class, a przy korzystaniu z lambd tylko jeden
Komentarz usunięty przez autora