Aktywne Wpisy

maciss +358

serniczekwiedensky +184
Jesteście tak odklejeni na punkcie polskich kobiet, że tworzycie sobie własne uniwersum w tych waszych małych główkach, co tylko bardziej spycha was na margines społeczeństwa jako odklejeńców.

Jak chce mieć lepsze toczenie to muszę upgradeowac obecny rower? Co mogę dokupić żeby było dużo lepiej?
#rower
@borrow: Szosowy
Kup amortyzator RockShock Reba, najlepiej z dwoma komorami powietrznym, opony typu slick i przestań myśleć o kupnie szosy.
To moje skromne zdanie.
@borrow: Ja bym się w to ani grosza nie ładował już. Jeżeli się da to zablokuj amortyzator, ewentualnie poszukaj jakichś węższych opon i zbieraj na coś do latania po asfalcie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@geuze ej, a jak mam commutera z ostrym i hamulcami to ktoś to sprawdzi? :<
Ostre to typ napędu, świetny do płaskiego miasta wg mnie. Oczywiście z hamulcem bo skidy mało praktyczne w codziennej jeździe są. Ten bezhamulcowy nurt to chora moda wiązana z ostrym kołem :(
@blahaj: nie, ale dla większości ostre = brak hamulców. To raczej dla świadomych rowerzystów :P
@geuze: Chętnie wysłucham logicznego wytłumaczenia twojego twierdzenia.
Czy twoim zdaniem koła 26 cali są kwadratowe? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@StaryWedrowiec: na szczęście nie. Ale są wolniejsze i nawet kolarstwo MTB przeszło już dawno na 29 lub 27,5". Praktycznie nie ma już dostępnych nowych, sensownych amortyzatorów, z trudem znajdą się jakieś normalne widelce. Do tego jest wolniejsze. W połączeniu z rowerem z najniższej półki cenowej, jak ma OP, inwestowanie w taki rower to trochę
Nie rozumiem, dlaczego ma on wymienić rower na inny, jak może przystosować do nowych wymagań obecny i dopiero, jak mu kiedyś będzie mało, to kupić zupełnie inny.
Wiadomo, że w kolarstwie szosowym 26 cali, to mało, ale i w MTB 27,5 cala jest dla mnie trochę mało
@StaryWedrowiec: dlatego napisałem, że można ładować jakieś szosowe opony, zablokować amortyzator (bo ten ma jakąś blokadę) i jeździć.
Jak ktoś jeździ w terenie to nie wyrzuci raczej
Zważywszy, że inwestycja choćby w dobry używany amortyzator, to cena połowy używanej szosy (używana reba, to wydatek