Wpis z mikrobloga

@Armo11: podobno w tej cenie lepiej kupić suchą krakowską. Macanudo 1968 Titan nie zbiera jakichś super opinii, a kupiłem je tylko dlatego, że było grube i na promo, a takiego cygara w swojej kolekcji nie miałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam też "kabanosa" (na samej górze w poprzek, ledwie widoczny) My Father No 4 Lanceros, prawie 20 cm.
Najciekawszym za to, ale już spalonym i wymagającym
zolwixx - @Armo11: podobno w tej cenie lepiej kupić suchą krakowską. Macanudo 1968 Ti...

źródło: comment_pyrnikelfKWTbs3z7DqL3MDC1Ee17asD.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@zolwixx: też się zdziwiłem bo kupiłem droższe koło 45 zł Santa Dominikana Churchill w tubce i było gorsze w smaku. Też jestem niepalący i wolę delikatniejsze aromaty
  • Odpowiedz
@Sash_a: Bardzo dobre pytanie, na które właśnie staram się sam sobie odpowiedzieć. Przez ostatnie 10 lat paliłem łącznie 10 x cygaro, lub fajkę. W tym roku za sprawą przypadku postanowiłem poznać bliżej temat i poczuć na własną rękę czy sens jest, czy nie bardzo. Ostatnie 5-6 tygodni owocowało spalonymi 4 cygarami i 5 cygaretkami, tak więc dopiero uczę się palić i poznawać smaki cygar. Ze względów czasowych, zdrowotnych i ekonomicznych
  • Odpowiedz
@Sash_a: Tak, wszystkie wcześniejsze nieumiejętne (i nieświadomie i celowo) próby palenie cygar ( ͡° ͜ʖ ͡°) Również pierwsze cygaro po dłuższej przerwie 5 tygodni temu, to właśnie wklejony przeze mnie TotalFlame 8ball. Stało się tak z trzech powodów:
- moja abstynencja od nikotyny
- moc tego cygara
- pół zamknięte pomieszczenie i dwójka kumpli ze swoimi cygarami
Przez godzinę było ok, a późniejsze pół godziny odczuwałem
  • Odpowiedz
  • 0
@zolwixx ja kiedyś papierosem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@WiszWiKenTernBakTajm pewnie tak, to co napisał ile wypalił to jest mało. Mam ziomka który jara jedną paczkę dziennie + gra w piłkę i ma kondycję lepsza od niejednego palącego, fakt wyjdzie to kiedyś i jest tego świadom.
  • Odpowiedz
@zolwixx: Gdzie polecasz kupować takie cygara? Są w Polsce sklepy sprowadzające to, co w piwie kraftowym nazywa się sztosami? I jeszcze jedno- jak długo takie cygaro może leżeć w takich warunkach jak na zdjęciu?
  • Odpowiedz
@WiszWiKenTernBakTajm: przy tej ilości co wypaliłem, to płuca więcej dostały w kość (płuca mają kości?) po wdychaniu spalin z diesela zimą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Sash_a: ja unikam papierosów. Nie dają żadnej frajdy, człowiek tylko śmierdzi (po cygarach w zasadzie też, aczkolwiek...) i nic więcej. Zawsze walczyłem z papierosami w rodzinie i wśród znajomych.

@bmbm: ja kupuję przez neta z dwóch sklepów,
  • Odpowiedz
@Sash_a: Wyjdzie nie wyjdzie. Mój dziadek pali duże ilości zwykłych fajek od 50 lat, a jakoś nie widzę po nim żadnych negatywnych efektów takiego stylu życia. @zolwixx: Szanuje za to, że to lubisz :D Raz na ruski rok przepale z kumplami pare fajek, ale nienawidzę tego gorzkawego dymu. Jednak efajki są o niebo lepsze.
  • Odpowiedz
@krzyk4cz: widzę znajome banderolki (te, których nie paliłem, oprócz Jose L. Piedra). W ogóle jakbyś Ty, albo @CygaroZwasem poprawiał, lub uzupełniał to co piszę, to by było super, bo ja mogę gadać głupoty jako początkujący i głównie teoretyk tego tematu :)
  • Odpowiedz