Wpis z mikrobloga

@blackphoenix: A no to poprawnie. Bo często widzę, chociażby na mirko, że ludzie zamiast zwrócić uwagę, to robią ukradkiem zdjęcia i wrzucają z żalami na wykop. Albo stoją i tylko klną w myślach xD
  • Odpowiedz
  • 33
@Miedziany_Brodacz: @GoodPain: Takie zachowanie jest prostackie, jeżeli inni stoją. Rozumiem gdy ktoś trzyma miejsce dla osoby wsiadającej na następnym przystanku np - ale w tym wypadku ona ewidentnie trzymała ją tam „bo mogła”. Nie każdy ma ochotę się prosić o łaskawe zdjęcie torebki za każdym razem
  • Odpowiedz
@akrimul: to idealnie pokazuje jak społeczeństwo jest z-----e. Jestem w USA, obce osoby sie ze mną witają, zagadują, nie ma strachu przed odezwaniem sie. W Polsce? Kabaret. A najlepiej jest w sklepach. Przyjęli system w USA, ale bez mentalności. Jak tam wchodzę do sklepu to faktycznie jest pomoc, w Polsce tekst na o-------l.
  • Odpowiedz
@akrimul: czasem jak człowiek wraca z pracy po naprawdę ciężkim dniu to potrafi się tak zamyślić/zawiesić, że nie zauważa takich subtelnych sygnałów jak wymowne spojrzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kuracyja: i Ty w przestrzeni publicznej tak ściśle stosujesz się do wszystkich przepisów? xD
Czyli jak jadę pustym pociągiem, to nie mogę sobie położyć plecaka na siedzeniu?
K---a, niezły ze mnie zbrodniarz.
  • Odpowiedz