Wpis z mikrobloga

#kodi #netflix #tvbox #android

Nie wiem czy było już info, ale wyszła wtyczka Netflix do Kodi. Na razie działa tylko na wersji 18 i tylko na androidzie. Plugin w akcji możecie zobaczyć w filmiku. Ciekawostka, że wtyczkę stworzył Polak Piotr Dabkowski. Mimo, że nie przepadam za Netflixem to wielkie propsy bo dużo ludzi tego wlasnie szuka.

Plugin do sciągniecia z: https://github.com/asciidisco/plugin.video.netflix

od razu mowie że nie testowałem wiec jak ktoś chetny to prosze zdać relacje ;)
johnmorra - #kodi #netflix #tvbox #android

Nie wiem czy było już info, ale wyszła ...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kodiwpigulce_pl: nie zagłębiałem się za bardzo w temat bo jak pisałem wyżej nie będę z wtyczki korzystał. Zostawiam tylko post dla zainteresowanych ; ) Zdajcie relacje bo na pewno wiele ludzi tego szuka.
  • Odpowiedz
@Slawek91: nikt tu nie mówi o meczeniu, wtyczka jak każde inne. kodi jest open source i możesz modyfikować go jak tylko ci sie podoba. wielu ludzi woli sobie spersonalizować swoja biblioteke wlasnie w ten sposób i mieć wszystko w jednym miejscu.
  • Odpowiedz
@johnmorra: Kiedyś bawiłem się kodi i to nie dla mnie. O ile do oglądania filmów z sieci domowej, pena itp jest ok. to już korzystanie z wtyczek yt, mrknow itp. to jest dramat i nigdy nie zrozumie tego fenomenu. Wszystko co robisz trwa 10x dłużej niż przy pomocy Chromecasta czy Apek na Android TV. Już o wyszukiwarce YT nie chcę nawet wspominać. No i te listy gdy przeglądasz 30 stron.
  • Odpowiedz
@Slawek91: rozumiem ale żeby twoj film znalazł sie na "penie" musisz go ściągnąć, wiec zabierze to wiecej czasu niz po prostu odpalenie wtyczki. wszystko zalezy od twojego menu ktore sobie personalizujesz. Mozesz nawet wyszukiwac film czy serial głosowo ;)

nie namawiam i rozumiem ze nie każdemu musi sie to podobać.
  • Odpowiedz
@Slawek91: ja sobie nie wyobrażam wrócić do czasów szukania po warezach/torrentach filmów i seriali. 4 kliknięcia w Kodi i oglądam następny odcinek ulubionego serialu. Netflixa też używam ale w związku z tym, że nie mieszkam w Polsce mam często problem z tłumaczeniami. Więc dodatkowo używam Kodi. Żona może oglądać swoje iple i playery za granica nawet bez VPNów. :)
  • Odpowiedz
@Slawek91 polishTV jeśli chodzi o sport online w hd wymiata, czasami jednak szukanie filmu w Exodusie w miarę dobrej jakości to jest dramat przyznaję. Czasami lepiej puścić torrenty. Co do netflixa to faktycznie główny plus jest taki że napisy można sobie ustawić
  • Odpowiedz
@kodiwpigulce_pl w sumie jeśli już o kodi mowa to mam pytanie, czy jeśli na androidTv appki chodzą w 720p i w ustawieniach kodi też mi tak pokazuję to czy każdy film jest w 720p z upscallingiem czy odtwarzacz już ogania 1080p?
  • Odpowiedz
@Zawod_Syn: @johnmorra: Są polskie serwisy bardzo podobne do Chomika, ale ściągasz za darmo ile chcesz, więc ściągnięcie wszystkich sezonów danego serialu to jest jedno kliknięcie. Potem wrzucenie na pena 64gb i masz spokój na jakiś czas. Lepsze to niż za każdym razem przeklikać kilka list.
Co do wtyczek z telewizjami używałem dwóch. Mrknow i coś tam polskie. Mimo, że aktualna wtyczka to połowa serwisów nie działała a wczytanie
  • Odpowiedz
@danielinho w sumie nie drogo, ale wg mnie nie powinno być ściemy że film jest w FHD a w rzeczywistości na tv 50 cali ledwo idzie rozróżnić twarze plus chińskie napisy. Teraz jest lato i aż tylu filmów nie oglądam i jestem cierpliwy i poczekam jak na rarbg będzie w fullhd. O Twojej opcji pomyślę jak się zimno zrobi i w końcu zaczną jakieś filmy dobre wychodzić bo póki co słabizna
  • Odpowiedz