@2phonepiotrus: Jeżeli szczerze wierzysz że oni egzystują sobie jak wszyscy inni bez żadnego piętnowania to zrób eksperyment. Weź dziewczynę za rękę i przejdź się po mieście - całkowicie normalne zachowanie. Potem weź jakiegoś kumpla za rękę i przejdźcie się po mieście i posłuchacie sobie dziesiątek wyzwisk czy nawet gróźb karalnych.
@JakisTakiNick: A ty się nie odniosłeś do kilkunastu moich punktów jak np. jak wytłumaczysz 4-5 latkowi tak żeby zrozumiał że ma dwóch tatusiów/mamy. Jak widać, totalnie nie załapałeś o co z tym przykładem chodziło. Podełem to jako przyczynę/genezę problemu a nie faktyczny problem. Bo wspomniałeś o surykatkach, które zazwyczaj gdy urodzą dziecko - zrywają kontakt. Taka ich rola. Albo inny przypadek, gdzie znajoma gejów zgodzi się na urodzenie im dziecka.
Przecież straight ally, o ile dobrze rozumiem znaczenie tego co opisujesz, walczy o prawa mniejszości, ale sam mniejszością nie jest, co nie? Więc to nadal mniejszość. Straight ally nie staje się gejem xd
No właśnie, nie jest mniejszością, ale może jako mniejszość się określać. Nigdzie nie napisałem że staje się gejem, tu nie o to chodzi. W ogóle tu nie chodzi o orientacje lub prawa dla osób LGBT, chodzi
Przecież straight ally, o ile dobrze rozumiem znaczenie tego co opisujesz, walczy o prawa mniejszości, ale sam mniejszością nie jest, co nie? Więc to nadal mniejszość. Straight ally nie staje się gejem xd
@JakisTakiNick: No nie do końca. Bo utożsamiając się z ruchem LGBT staje się jego częścią, niezależnie od tego czy jest bi,homo,hetero. Tym samym walcząc o prawa mniejszości, powiększa tą mniejszość o kolejną osobę, walczącą o prawa dla
@WBoyak: Porównujesz spacer za rękę do wulgarnego transparentu?
Że brak jest w ludziach tolerancji i tyle. Żadne prawo tego nie zmieni, żaden ruch.
Powiedz to Martinowi Lutherowi Kingowi ( ͡º͜ʖ͡º) Tu nikt nic nie wymusza, takie parady i kampanie mają na celu pokazanie że to są ludzie tacy sami jak my wszyscy i nie ma powodów żeby ich atakować
No nie do końca. Bo utożsamiając się z ruchem LGBT staje się jego częścią, niezależnie od tego czy jest bi,homo,hetero. Tym samym walcząc o prawa mniejszości, powiększa tą mniejszość o kolejną osobę, walczącą o prawa dla tej mniejszości, zwiększając tą mniejszość.
@Czesiek_God_Usopp: Nie walczysz o prawa każdego cżłonka LGBT XD Walczysz o prawa członków LGBT KTÓRZY SĄ GEJAMI/BI LUB COŚ W TYM STYLU. Co to za logika? Wstępując do LGBT
nie jestem psychologiem ani ekspertem w tej dziedzinie. Nie wiem jaki to ma afekt na dziecko w późniejszym czasie.
@WBoyak: Nie musisz być, odpowiedni eksperci zrobili to już za Ciebie i wynik jest jednoznaczny - dzieci w parach jednopłciowych wychowują się normalnie.
No właśnie, nie jest mniejszością, ale może jako mniejszość się określać. Nigdzie nie napisałem że staje się gejem, tu nie o to chodzi. W ogóle tu nie chodzi o orientacje lub prawa dla osób LGBT, chodzi jedynie o coraz to większą ilość praw i jak widać nie ma to nigdy końca.
@dzeksondzekson: Nadal nie rozumiem. Gejów w społeczeństwie jest mniejszość. Tutaj się zgadamy, prawda? I koniec kropka. Nikt się nie okresla
A ty się nie odniosłeś do kilkunastu moich punktów jak np. jak wytłumaczysz 4-5 latkowi tak żeby zrozumiał że ma dwóch tatusiów/mamy. Jak widać, totalnie nie załapałeś o co z tym przykładem chodziło.
@WBoyak: Odniosłem się do tego który mnie oburzył, mianowicie o bzdurach o tym, że geje muszą sami sobie zrobić dziecko by móc je wychowywać. Jak nie ogarnąłeś zarzutu surykatki albo lesbijki w ciąży to zacząłeś zmieniać temat
Nadal nie rozumiem. Gejów w społeczeństwie jest mniejszość. Tutaj się zgadamy, prawda? I koniec kropka. Nikt się nie okresla jako gej albo mniejszość, określają się jako osoby pomagające mniejszości. Jak ja wstąpię do fundacji pomagającej sierotom to powiesz, że grupa społeczna "sieroty" zyskała nowego członka? WTF. Krytykujesz postmodernizm a sam wypowiadasz coś co brzmi postmodernistycznie...
Ostatnio niejaki Rafał Gaweł robił pieniądze na ośrodku monitorowania zachowań rasistowskich i ksenofobicznych i
Ostatnio niejaki Rafał Gaweł robił pieniądze na ośrodku monitorowania zachowań rasistowskich i ksenofobicznych i lewica mu przyklaskiwała, przecież walczył w dobrym celu.
@dzeksondzekson: No i? Geje nadal są mniejszością, nawet jak 30 procent społeczeństwa wstąpi do LGBT, to gejów będzie ten kilka procent z tego co pamiętam.
Jeśli założymy że zło jest w nas (a jest, inaczej 90% Niemców nie głosowałoby na NSDAP), to ta mentalność jest w każdym człowieku a nie
No i? Geje nadal są mniejszością, nawet jak 30 procent społeczeństwa wstąpi do LGBT, to gejów będzie ten kilka procent z tego co pamiętam.
To z tego, że można udawać walkę z dyskryminującymi dla własnych celów i pieniędzy. Wierzysz w dobre serce innych to wierz, ja najpierw zakładam czyjeś motywy a dopiero potem dobre
@Dr_Pociskator: Tak samo jak chrześcijanie w Arabii Saudyjskiej mają takie same prawa jak muzułmanie. Obie grupy moga wyznawac tylko Allaha i nikt nie moze wyznawac wiary w innych bogów, wniosek: wszyscy maja takie same prawa.
Nie wiem jak wy możecie zagadywać do lasek na żywo, dosłownie każda do której chciałem zagadać po chwili witała się ze swoim chłopakiem, albo do niego pisała, dziś miałem takie 2 przypadki xD #tinder #zwiazki #randki
#homoseksualizm #4konserwy #neuropa #patologiazewsi
No właśnie, nie jest mniejszością, ale może jako mniejszość się określać. Nigdzie nie napisałem że staje się gejem, tu nie o to chodzi. W ogóle tu nie chodzi o orientacje lub prawa dla osób LGBT, chodzi
@JakisTakiNick: No nie do końca. Bo utożsamiając się z ruchem LGBT staje się jego częścią, niezależnie od tego czy jest bi,homo,hetero. Tym samym walcząc o prawa mniejszości, powiększa tą mniejszość o kolejną osobę, walczącą o prawa dla
@WBoyak: Porównujesz spacer za rękę do wulgarnego transparentu?
Powiedz to Martinowi Lutherowi Kingowi ( ͡º ͜ʖ͡º) Tu nikt nic nie wymusza, takie parady i kampanie mają na celu pokazanie że to są ludzie tacy sami jak my wszyscy i nie ma powodów żeby ich atakować
@Czesiek_God_Usopp: Nie walczysz o prawa każdego cżłonka LGBT XD Walczysz o prawa członków LGBT KTÓRZY SĄ GEJAMI/BI LUB COŚ W TYM STYLU. Co to za logika? Wstępując do LGBT
@WBoyak: Nie musisz być, odpowiedni eksperci zrobili to już za Ciebie i wynik jest jednoznaczny - dzieci w parach jednopłciowych wychowują się normalnie.
- http://www.psychology.org.au/Assets/Files/LGBT-Families-Lit-Review.pdf
@dzeksondzekson: Nadal nie rozumiem. Gejów w społeczeństwie jest mniejszość. Tutaj się zgadamy, prawda? I koniec kropka. Nikt się nie okresla
@WBoyak: Odniosłem się do tego który mnie oburzył, mianowicie o bzdurach o tym, że geje muszą sami sobie zrobić dziecko by móc je wychowywać. Jak nie ogarnąłeś zarzutu surykatki albo lesbijki w ciąży to zacząłeś zmieniać temat
Ostatnio niejaki Rafał Gaweł robił pieniądze na ośrodku monitorowania zachowań rasistowskich i ksenofobicznych i
@JakisTakiNick: pls. XD
@dzeksondzekson: No i? Geje nadal są mniejszością, nawet jak 30 procent społeczeństwa wstąpi do LGBT, to gejów będzie ten kilka procent z tego co pamiętam.
Komentarz usunięty przez autora
To z tego, że można udawać walkę z dyskryminującymi dla własnych celów i pieniędzy. Wierzysz w dobre serce innych to wierz, ja najpierw zakładam czyjeś motywy a dopiero potem dobre