Wpis z mikrobloga

Mirki, z------m. (,)

Wczoraj po pijaku postanowiłem naprawić zatkaną rurę odpływową w prysznicu, nasypując do niej Kreta w granulkach. No i c--j, zapomniałem o nim aż do rana i dzisiaj z rana przywitał mnie zabetonowany (zbrylony) Kret w rurze, który się nie chce ruszyć.

Co robić? Jak żyć?

#pytanie #kret #hydraulika
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LeonardoDaWincyj: gorzej z przełykiem. -(ಥ)
@blondeblossom: masz 100% racji i jeszcze dzisiaj mam w planie coś takiego zakupić. Ciągle się wykręcałem z wizyty w jakimś sklepie, aby się w to zaopatrzyć, ale widzę, że już nie mam wyjścia.
No, chyba, że będę musiał wymienić cały brodzik po akcji z kwasami - wtedy pewnie taka siatka będzie w komplecie. :D
  • Odpowiedz
ja p------e, upośledzony jesteś?

Spytałeś co zrobić, dostałeś 100 odpowiedzi, większość w miarę ogarniętych. Zamiast się tym zająć jak facet to płakuniasz i nadal siedzisz z zatkanym brodzikiem.

Zagotuj 5l wody wlej i w------e.
  • Odpowiedz
@WolfSky: ale ja oczywiście tak zrobię i plan już dawno jest ułożony! Tylko, jak już pisałem ze 3 razy - siedzę w biurze i cała akcja musi poczekać, aż wrócę z pracy.
Zwyczajnie odpowiadam na komentarze, bo co mam robić, kiedy mi się kompiluje? ;)
  • Odpowiedz
@Golomp: generalnie kreta nie można używać z rurami aluminiowymi, więc myślę, że nic się nie powinno stać, jeśli mam sam plastik/PCV(?) (jestem kretynem z chemii i bardzo mi z tego powodu wstyd).
  • Odpowiedz
@kidzior: To jest jedyne doświadczenie z mojej kilkuletniej chemicznej edukacji (gimnazjum + liceum) o którym pamiętam.
Właśnie kret + (w tamtym przypadku) folia aluminiowa w szklanej butelce i na szyjkę butelki założony balonik, który napełniał się wydzielającym się wodorem xD
  • Odpowiedz