Wpis z mikrobloga

@alex-fortune: zależy co trafisz. Możesz pracować od januszowego software house'u przez czołowe firmy wdrażające na bieżąco wszystkie nowinki aż po startupy z bardzo indywidualnymi, nowoczesnymi projektami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xDrope: Nie pracowałem nigdy w software housie, tylko w unicorn startupach i znanych firmach i ponawiam to co powiedziałem, webdev jest nudny ;) Ale może to kwestia tego, że zajmowałem się tym ponad 10 lat
  • Odpowiedz
@alex-fortune: szczerze mówiąc w ciągu ostatnich 10-ciu lat ciężko się nudzić, a nadal nie zwalniamy tempa z PWA, kolejnymi frameworkami i es'ami ( ͡° ͜ʖ ͡°). No, ale to kwestia gustu, jeden woli pisać backend, drugi front, a trzeci właśnie programuje AI w megazordach :D
  • Odpowiedz
@xDrope: Właśnie o to chodzi - nudzi mnie to. Każdy kolejny framework i kolejny "flavor of the month" język ( bądź framework ) wnosi nic, lub prawie nic ciekawego do tego co już jest. W-----a mnie podejście do IT jak do parady mody w której wszyscy lecą za nowym trendy rozwiązaniem, wkurza mnie, że ludzie skupiają się na nauce jednego języka/jednego frameworka i "klepią", wreszcie, w-----a mnie ogólne dziadostwo, które
  • Odpowiedz
@alex-fortune: czyli wolałbyś co chwila odkrywać koło na nowo? Co jest złego w wymasterowaniu czegoś co działa?

Nie rozumiem w sumie tego co piszesz, w jednym momencie wkurzają Cię nowe frameworki a w drugim narzekasz na stagnację i klepanie ciągle tego samego, hmm...
  • Odpowiedz
@Bambro:

czyli wolałbyś co chwila odkrywać koło na nowo?

Nieprawda, przeciwnie. Właśnie dlatego w-------ą mnie nowe frameworki/języki co chwila które nic nie wnoszą. Napisałem o tym o tutaj:

W-----a mnie podejście do IT jak do parady mody w której wszyscy lecą za nowym trendy
  • Odpowiedz
  • 0
@anonZwyczajny ale rozmawiamy o programistach czy specach o jQuery? Bo Ci drudzy i tak nie wychodzą poza mikro skalę :P Jak umiesz kodować to za naszego życia ten zawód nie zniknie a stawki płacowe rosną jak bitcoin :P
  • Odpowiedz