Wpis z mikrobloga

@maslon: > naganiacz do instalowania apki da się zamknąć

@maslon: najlepsze jak w apce otwiera ci przeglądarkę w której jest naganiacz do instalowania apki mimo że z tej apki właśnie włączyłeś tę stronę. Chyba w appce McDonalda tak było
  • Odpowiedz
@y_paul: Tak to właśnie wygląda, i naprawdę nie rozumiem czy ktoś, kto to tworzy tego nie widzi? Belka która zabiera ekran, reklama, apka do zainstalowania, info o cookies i nie masz ekranu i się siłuj żeby to zamknąć nie klikając w któreś przypadkiem.
  • Odpowiedz
@y_paul: Pomysł z ciasteczkami to jedne z bardziej z-------h pomysłów UE. Legislacje za prywatnością jak najbardziej rozumiem, ale ten w---------y element prawie każdej strony to przesada. Urzędasy nie ogarnęły, że powinno się coś takiego dać wyłączyć z poziomu przeglądarki - przez odpowiedni kod, czyli już uświadomiony czym są ciasteczka człowiek może sobie wajchę w ustawieniach przestawić i ma spokój, a nie pierdyliard razy widzieć ten komunikat...
  • Odpowiedz
@y_paul: od kiedy przesiadłem się na Androida, w-----a mnie to niemal codziennie
niekwestionowaną zaletą Windows Phone, był fakt, że nie było na nim reklam w przeglądarce, pewnie się nie opłacało xD
  • Odpowiedz
@FarmazonowyMsciciel: Nie rozmawiamy tutaj o web designie na desktop'y natomiast urządzenia mobilne : ) @desygnat: Osobiście staram się tworzyć bardziej przejrzyste interface'y natomiast jestem dla siebie UI oraz UX i jest mi łatwiej, myślę że większość niedomówień wynika z tego że UI oraz UX się nie dogadują i wychodzą takie buble. Nie mam pojęcia dlaczego przechodzi to przez Product Ownera...
  • Odpowiedz
@y_paul: Użytkowników iOS mogę pocieszyć że w iOS 11 będzie zaimplementowany "Reading Mode" który będzie można włączyć na stałe : )
  • Odpowiedz