Wpis z mikrobloga

#problem

Panowie, problem jest. Komputer mi się nie załącza. Wciskam power i nic, nawet dźwięku głośniczka systemowego nie słychać. Rozbebeszyłem kompa i jak naciskam POWER to widać, że zasilacz startuje + wiatrak na procesorze + wiatrak na karcie graficznej (wszystkie 3 startują po czym się zatrzymują, i tak w kółko = wygląda to tak jakby zasilacz chciał, a nie mógł). Zasilacz dobry OCZ (ma nie więcej jak 3 lata). Czy może to być problem z przyciskiem POWER? Jakies sugestie?
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vonsuu: normalnie to bym się z tego śmiał, ale teraz jest wkuriony tym, że taka ładna niedziela, a tak chu**wo się zaczęła; Mimo to dzięki - jakaś rada jest :D
  • Odpowiedz
@Claptrap: ja kiedyś miałem podobnie, ale to nie w pierwszej świeżości pececie. Zaczynał startować i gasł. Wracało do normy jak go mocno klepnąłem w obudowę, ale tamten komp był dosyć specyficzny ;p a tak poza tym, to może faktycznie coś z tym Powerem masz, próbowałeś go rozebrać?
  • Odpowiedz
@Claptrap: Sprawdź czy wszystkie kable są dobrze podłączone, czy ramy są dobrze wpięte i czy zasilacz nie śmierdzi spalenizną :P ja miałem taką samą sytuację ale nie pamiętam co ją powodowało.
  • Odpowiedz