Używając WebView do wyświetlania HTML koniecznie przetestujcie to na wszystkich wersjach Androida, gdyż potrafią dziwne rzeczy wyjść. Na przykład w moim przypadku okazało się, że na Androidzie 4.2 HTML w ogóle nie jest parsowany.
trzeba było zmienić kod z takiego :
postContent.loadDataWithBaseURL(null, content, "text/html; charset=utf-8", null, null); na taki :
@JanuszProgramowania: Jak najbardziej. W Polsce te statystyki sa wyzsze bo ludzie wolniej aktualizuja telefony. Zreszta, od api 16 raczej nie mam problemu z kompatybilnoscia.
@mdfk: Skąd masz takie statystyki dotyczące Polski? Ja znalazłem jedynie informację, że w Polsce api19 ma tylko 10%, co sugeruje, że jednak szybciej aktualizujemy telefonu niż przeciętny człowiek.
@osiemnascie: Pracowałem przy dużych aplikacjach polskich. Chodzi o to, że nie mam dużego problemu wspierać API 16. To nie taka różnica jak np. przy Androidzie 2.3 a 4.
Używając WebView do wyświetlania HTML koniecznie przetestujcie to na wszystkich wersjach Androida, gdyż potrafią dziwne rzeczy wyjść. Na przykład w moim przypadku okazało się, że na Androidzie 4.2 HTML w ogóle nie jest parsowany.
trzeba było zmienić kod z takiego :
postContent.loadDataWithBaseURL(null, content, "text/html; charset=utf-8", null, null);na taki :
postContent.loadDataWithBaseURL(null, content, "text/html", "utf-8", null);#meritum
źródło: comment_1yaN00UDJAow0YYRpzv2YrDZeqnsAkQS.jpg
Pobierzźródło: comment_hEuoIkzU27yK65ofTwHUkJhBmDDISpAw.jpg
Pobierz- api 16
- kompatybilność
Wybierz jedno
Chodzi o to, że nie mam dużego problemu wspierać API 16. To nie taka różnica jak np. przy Androidzie 2.3 a 4.