Wpis z mikrobloga

https://www.facebook.com/maciek.onyszkiewicz/posts/1089899561143249

Co tu sie... katolewica? Przecież katolicy uważają homoseksualizm za grzech, nie wiem skąd katolicy nieheteroseksualni sie wzięli u tego pana w głowie ale to oksymoron. Chrześcijańskich niehetero moze jeszcze bym zrozumiał, bo jakis protestancki odłam moze sobie takie cos przepuszcza, ale z katolicyzmem nie ma to nic wspólnego.

Szczególnie biorąc pod uwagę jak lewica podkopuje wartosci i tradycyjna rodzine a tu nagle uderzanie w miłosierdzie katolików?

Owszem, jako katolik szanuje każdego człowieka, w tym grzeszacego, ale co to ma do wspierania ich grzechu?

Cos mi tu nie gra.

#katolicyzm #bekazlewactwa #neuropa #4konserwy
  • 12
@Lavie: tak, ale jak można byc homoseksualista żyjącym w czystości seksualnej? To, ze kościół nie potępia ludzi a czyny to jest oczywiste, dlatego nie widze sensu obecności jakiegokolwiek katolika ani nie hetero katolika bo zwyczajnie tam jest walka nie tylko z dyskryminacja ale i o prawa do małżeństw czy adopcji dzieci, juz o braku czystości seksualnej nie wspominając
@Lavie: ale apel jest do polskich katolików, to ze w innych krajach sa kościoły reformowane itp to nie znaczy ze u nas tez tak jest jak np. w Szwecji ze kościół zjadł swój ogon i nikt tam nie wstępuje do seminarium i musza brac duchownych z Danii.

Poza tym nikt nie wyrzuca ani nie wygania nikogo z kościoła niezależnie od tego kim jest lub jakie ma poglądy prEciez.