Wpis z mikrobloga

gardze polakami co pojechali do niemiec, wzieli żone polke, urodziło im sie dziecko tam i uczą go tylko niemieckiego. mam taka sytuacje w rodzinie :/ dzieciak mial komunie, pojechala rodzina z polski i nawet nie mozna bylo sobie z nim pogadać bo ono tylko świergocze jak szwab
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 67
@glutenfree Kiedyś mieliśmy kontrolę z Hewlett-Packard. Wysłali ludzi z zewnętrznej firmy. Wpadli do nas i jak się okazało byli to Niemcy. Problem motzno, bo nikt ani po niemiecku, ani po angielsku. Parę telefonów szefa i co się okazało? HP specjalnie wysyla tych dwóch gości do Polski , bo niby Niemcy z niemieckiej firmy, ale dziadków mają z Pl i rozmawiają normalnie po Polsku. Takie o przeszpiegi o czym gadać po Polsku
  • Odpowiedz
@heterodewiant44: Czasami mam do czynienia z gośćmi z niemiec. W 100% polacy urodzeni lub wyemigrowani przez rodziców w dzieciństwie mówią o sobie, że są niemcami. Dzieci polaków z np. Anglii, Holandii itp. przyznają się do bycia polakami, tylko folksdojcze dumnie się wypierają pochodzenia. Tak zauważyłem ostatnio.
  • Odpowiedz