Wpis z mikrobloga

@akwajuk21:

Jakbyś ładnie poprosił i wytłumaczył że wystarczy stanąć na wadze kuchennej z rowerem i bez to może byś się dowiedział, a Ty zamiast zmierzać do celu udowadniasz że masz prawo zadać pytanie. No to się dopytałeś, na 100 kilo :-)

Proponuję trochę podejścia do ludzi zamiast skarżyć się na nich w internecie.

Gx
  • Odpowiedz
@teryuu: nie wiem nawet, co to jest. Ja jedynie opieram się na własnych doświadczeniach. Mam rowery o bardzo podobnej charakterystyce, ale różnych masach i na co dzień mogę doświadczać tej różnicy w jeździe.
  • Odpowiedz
@akwajuk21: Normalne pytanie, sam mam bagażnik rowerowy z maksymalnym obciążeniem i muszę wiedzieć ile ważą 3 rowery. Zamiast ci odpowiedzieć, że nie wie i nie ma jak zważyć to wypisuje debil głupoty.
  • Odpowiedz
@teryuu:

Masa roweru w stosunku do masy człowieka jest zewnętrzna. odczuwasz te kilogramy (podobnie jak odczuwasz czy plecak który niesiesz ma w środku 8 piw czy tylko 4) przy przyspieszaniu, zmianie kierunku ruchu itp.

Owszem jak ciśniesz po płaskim ze stałą prędkością to waga roweru nie ma znaczenia, bo nie ma już swoja energię i nic mu nie dokładasz praca nóg.

Gx
  • Odpowiedz
@Gixaar: no nie, jak po prostym cisniesz to ped powietrza cie ciagle spowalnia i musisz sie rozpedzac, a rozpedzanie 15 a 20 kg to spora roznica. Z kolei jak z gorki jedziesz, to fajnie miec rower 100kg, bo ped powietrza jest znikomy w stosunku do twojego pedu, wiec mniej jestes spowalniany -.-
  • Odpowiedz
@akwajuk21: Dla mnie jest to dziwne. Jestem z czasów gdzie katowało się poczciwego eastern bike'a lub dragonfly'a i nikt tam wtedy nie patrzył na wagę, po prostu się jeździło. Ale teraz pedały w rurkach nie mają masy więc rower musi być lekki, sztyca obcięta a pedały najlepiej z plastiku ( ͡° ͜ʖ ͡°) i carbon rama! i DAMPER marcoczi! DLA TAKICH EA POWINIEN O-----Ć NEED FOR
  • Odpowiedz
@sherkhaan ten akurat stoi 1400 zł a jaki to ma związek

@akwajuk21: wiesz, że właśnie odpowiedziałeś jak ten "Janusz" z olx? "a jaki związek ma waga?!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A na serio, kto normalny waży rower? xD Wygoogluj sobie po modelu jego specyfikację.
  • Odpowiedz
Dla mnie jest to dziwne. Jestem z czasów gdzie katowało się poczciwego eastern bike'a lub dragonfly'a i nikt tam wtedy nie patrzył na wagę, po prostu się jeździło. Ale teraz pedały w rurkach nie mają masy więc rower musi być lekki, sztyca obcięta a pedały najlepiej z plastiku ( ͡° ͜ʖ ͡°) i carbon rama! i DAMPER marcoczi! DLA TAKICH EA POWINIEN O-----Ć NEED FOR BIKE.

@dwiesciedziewiecdziesiatpiec
  • Odpowiedz