Aktywne Wpisy

#nieruchomosci #pracbaza #zarobki #studbaza
Zastanawiam się na jaki chvj ja te studia robiłem, 5 lat Polibuda w mieście top5, Automatyka i Robotyka. Niby poważny kierunek wszystko super. Po studiach pojechałem robić jako inżynier budowy od elektryki bo to pierwsza poważna praca i tak akurat wyszło że się załapałem. Odłożyłem na kredyt na mieszkanie, chciałem wrócić i normalnie sobie do roboty chodzic i zamiast prz3pi3rdalac hajs na wynajmie to sobie spłacać swoje.
No i chodzę sobie na rozmowy o pracę, tu inżynier projektu, tu inżynier czegoś tam. A wszędzie mi mówią 5k netto xd
Krwa za angielski perfekt, bądź co bądź jak na Polskę dosyć przyzwoite studia na podobno wartościowym kierunku, Excel wszystko na formułach, makrach, tabelach przestawnych, solverach, add-inach, CADy, srady, znajomość norm. Czyli typowy zestaw korposzczura jest plus to co każdy nowy się musi w nowej firmie nauczyć w zależności od specyfiki zawodu/firmy/branży. Nie mówię że jestem jakiś płatek śniegu, po prostu w szoku jestem za ile się pracuje w tym pi3rdolniku gdzie bądź co bądź coś tam trzeba wysiłku włożyć. Już nie mówię o pracy automatyka czy czegoś związanego z produkcją w Polsce bo zarobki podobnie żenujące, a robota bardziej zj3bana
Zastanawiam się na jaki chvj ja te studia robiłem, 5 lat Polibuda w mieście top5, Automatyka i Robotyka. Niby poważny kierunek wszystko super. Po studiach pojechałem robić jako inżynier budowy od elektryki bo to pierwsza poważna praca i tak akurat wyszło że się załapałem. Odłożyłem na kredyt na mieszkanie, chciałem wrócić i normalnie sobie do roboty chodzic i zamiast prz3pi3rdalac hajs na wynajmie to sobie spłacać swoje.
No i chodzę sobie na rozmowy o pracę, tu inżynier projektu, tu inżynier czegoś tam. A wszędzie mi mówią 5k netto xd
Krwa za angielski perfekt, bądź co bądź jak na Polskę dosyć przyzwoite studia na podobno wartościowym kierunku, Excel wszystko na formułach, makrach, tabelach przestawnych, solverach, add-inach, CADy, srady, znajomość norm. Czyli typowy zestaw korposzczura jest plus to co każdy nowy się musi w nowej firmie nauczyć w zależności od specyfiki zawodu/firmy/branży. Nie mówię że jestem jakiś płatek śniegu, po prostu w szoku jestem za ile się pracuje w tym pi3rdolniku gdzie bądź co bądź coś tam trzeba wysiłku włożyć. Już nie mówię o pracy automatyka czy czegoś związanego z produkcją w Polsce bo zarobki podobnie żenujące, a robota bardziej zj3bana

źródło: temp_file8466975090273002343
Pobierz

Mirki, pomoglby mi ktos znalesc blad? Chcialbym utworzyc kilka list, a poczatki trzymac w kontenerze.
Kod:
https://pastebin.com/h43Bqksm
przechowalnia[i] = start;zawsze przypisujesz
NULL, zatem w tejwhile(!przechowalnia[i]->nastepna == NULL)poleci Ci Null pointer exception.
@tapek: bez jaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@piszczalka: Masz racje.
https://pastebin.com/HSMYWw94
Wiesz moze jaki powiniem wrzucic tam warunek w while?
1. Chcesz, żeby to było napisane dobrze, czy żeby działało ?
2. Umiesz tworzyć funkcje ?
nastepnapowinien mieć ustawiony0, wtedy warunek wwhileopierasz na tym, czyprzechowalnia[i]jest różne od0.Po pierwsze, w linii 17 zmień
przechowalnia[i] = new lista;naprzechowalnia[i] = 0;, następnie warunek wwhilezmień naprzechowalnia[i] != 0.Linia 22 jest zbędna.
No tak, nullptr jest juz taki passe.
nullptrbez dodatkowych flag będzie powodowało błędy, więc wolałem zachować "kompatybilność wsteczną" ;)No ale nie zmienia to faktu, że faktycznie ogólnie powinno się stosować
nullptr.@simia: @kotit: kompiluje za pomoca gcc, ale nullptr mi nie wchodzi, poniewaz mam zbyt stara wersje. Dlaczego? Jesli chodzi o srodowisko utrzymuje je w takiej samej wersji jak na uczelni, zeby potem nie bylo na kole, 'oj, ale u mnie dzialalo'.
nullptrna starszej wersji gcc, to wystarczy, że przy kompilacji dodasz flagęstd, na przykład:g++ -std=c++0x -o list list.cpp