Aktywne Wpisy
Chcialbym wyprowadzić sie z Krakowa. Szukam miasta gdzie jakość miasta, tempo zycia oraz postęp mentalny nie jest nizszy niz w Krakowie. Wrocław, Gdańsk odpadają z pewnych osobistych powodów. Co oprócz Warszawki? Poznań mnie kusi, 550k mieszkańców, zachodnia polska czyli bardziej liberalna i oświecona. Moze Katowice , jedyne miasto (tak sądzę) na Śląsku ktore nie wygląda jak miasto ze Śląska i ludzie sa mentalnie bardziej dojrzali niz reszta wojewodztwa. Rzeszów, 200k moze byc
niebieskimazak +42
Odwiedziliśmy #kfc po długiej przerwie i to był błąd. Tak wygląda longer. Po zapytaniu obsługi, dostaliśmy odpowiedź ,, jedno mięsko na kanapkę" (ʘ‿ʘ)
#januszebiznesu
#januszebiznesu
źródło: 1000107848
Pobierz

Huh, drobna zagadka bo jakoś natrafiłem na taki ciekawszy przypadek, mamy bibliotekę z takimi metodami w jednej klasie:
Object[] doSomething()String doSomething();
Używamy tego w naszym kodzie i robimy costam.doSomething(), jak to się skompiluje?
A jak to się skompiluje jeśli zamiast Object/String będzie tam np int i double?
javac w obu przypadkach skompiluje ten kod i wybierze pierwszą metodę z pliku.
eclipse... z obiektami sobie radzi, ale jak jedna z metod zwraca prymityw to wywali compile errora.
Większość IDE oba przypadki uważa za error, intellij dość ciekawie, bo w przypadku 2 metod double i int wybiera sobie losową metodą która myśli że się wykona (czyli
nie ważne czym, jest i działa i to wiem i znam od zawsze.
Ale fakt że kompilatory się tak dziwnie przy tym zachowują to nie... szczególnie że eclipse zachowuje się inaczej niż javac.
IDE też się dziwnie zachowują.
@GotoFinal: no wazne bo jezyk Java nie rozroznia a JVM rozroznia bo w JVM signature obejmuje return type
Przecież tam nawet nikt nie wspomniał że takie użycie się kompiluje i którą metodę wybierze, tylko gadali teoretycznie o możliwościach.