Wpis z mikrobloga

Uzależniłem się od pomagania na #stackoverflow XD chyba głupszego i bardziej żałosnego nałogu nie mogłem znaleźć. #nieprogramowanie Teraz już tylko kupno mieszkania w piwnicy.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@jas_wedrownik: A samo w sobie to jest przyjemne, przydaje się do tego, że jednak poznaje problemy głownie osób początkujących, ale też i ciekawsze rozkminy. Polecam ten styl życia.
  • Odpowiedz
  • 0
@mk321: dopiero od tygodnia siedzę, więc kilkanaście dopiero. :D Ale pomagam raczej tylko w rubym, php, sql. Chyba najłatwiej jest w javascripcie i .necie wbić dużo, co? (,)
  • Odpowiedz
@adriano357: chyba nie tylko studenci korzystają ze stacka ;)

@jas_wedrownik: ciekawe czy pracodawcy patrzą na profil na Stacku. Bo na GitHubie to już standard.

@FREEQ: ja też lubię pomagać. Kiedyś pomagałem na różnych forach. Teraz sam korzystam sporo ze Stacka, to bym i pomagał. Ale czuję się jeszcze za słaby z angielskiego ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jak akurat znajdę jakiś problem, na
  • Odpowiedz
@FREEQ: złote jakieś masz? ;)
Myślę, że najłatwiej w tych, w których najwięcej pytań. Są gdzieś statystyki języków na Stacku, to chyba najwięcej JS i SQL. JS wiadomo, bo dużo ludzi w tym pisze - nawet tych, którzy tylko z doskoku, więc mają często problemy z podstawami. SQL-a osobiście dużo nie widziałem, ale nie zajmuję się nim dużo. Z .NET-a ludzie chyba często mają problem ze sformułowaniem pytania. Coś chcą
  • Odpowiedz
ciekawe czy pracodawcy patrzą na profil na Stacku. Bo na GitHubie to już standard.

@mk321: Część prosi o linki do profilu na SO ale z SO ciężko wywnioskować czy ktoś cokolwiek umie. Z racji tego że jestem w top 1% dla kilku technologii to dość regularnie dostaję oferty które zupełnie nie pasują do mojego doświadczenia zawodowego.

Jak masz dużo reputacji to albo spędzasz masę czasu odpowiadając na banalne pytania albo miałeś szczęście
  • Odpowiedz