Wpis z mikrobloga

Od kilku miesięcy mam prawo jazdy i rzecz która mnie najbardziej denerwuje to to, ze różowe paski nie dziękują.
Jade sobie moim włoskim super autem, mianowicie Fiatem Pandą i widzę kolesia czekającego na przejściu, nikt sie nie zatrzymuje to sobie myślę

mam dobry dzień, idź czlowieku, puszczam Cie, hakuna matata, karma do mnie wróci.
Facet to widzi i wchodzi na jezdnie (obojetnie czy Seba czy Janusz, czy stary czy młody. Większość facetów po prostu) i juz widzę, ze jest gitem, machnie głową, ręką, uśmiechnie sie
No i elegancko i ruszam sobie i jestem z siebie zadowolony.
Sytuacja druga
Idzie kobieta
Myślę sobie

mam dobry dzień, idź czlowieczko, puszczam Cie, hakuna matata, karma do mnie wróci

Wchodzi
I idzie
I schodzi z jedni
I pruje przed siebie
Żadnego dziekuje, o lodziku nie wspominając #pdk
Ani nie machnie, ani sie nie uśmiechnie. nic. Idzie dama i #!$%@?
Tylko kilka razy sie spotkałem z tym, ze różowy jakoś tam zareagował a większość facetów jednak odwzajemni to

#rozowepaski #niebieskiepaski

#oswiadczenie #gorzkiezale dam se #motoryzacja
  • 209
@Kat___Rzeznikow: Ja nie jestem rozowym i tez nie dziekuje, no bo przeciez to obowiazek zatrzymać sie na pasach. Zresztą nie stoje jak cymbał az sie łaskawie ktos zatrzyma. Tylko oceniam sytuacje, czy auto nie jedzie za szybko i nie jest za blisko i wchodze
@Kat___Rzeznikow: a mnie tak z innej beczki denerwują ludzie którzy mi dziękują za to że zatrzymałem sie dziekują mi jakbym anulował im wyrok śmierci xD kierwa zatrzymałem się i to idź człowieku a nie machaj mi ręką, wszystko pójdzie sprawniej, ty będziesz szybciej u celu i ja sobie szybciej rusze xD i tez nie dziękuje już za to że ktoś się zatrzymuje jak jestem pieszym, chociaż kiedyś tak robiłem
Jak Ci kelner żarcie przyniesie to też masz #!$%@? na kulturę osobistą i mu nie podziękujesz bo to jego zasrany obowiązek?

@Hmrogrz: A jak przejeżdżasz na zielonym przez skrzyżowanie to też machasz w podzięce tym, co stoją na czerwonym?
przepuszczanie pieszych to twój obowiązek jaśnie panie

Ponad 700 osób zaplusowało ten komentarz, lol.

@poloyabolo: granica w zasadzie jest, choć dosyć płynna ( ͡° ͜ʖ ͡°) ustawodawca wyszedł z założenia, że sytuacje w życiu mogą być różne i by zostawić tu pewne pole manewru dla dwóch stron. I słusznie, bo prawo administracyjne to zakazy i nakazy, a te są mało elastyczne i życiowe. W mojej okolicy działa
@pestis: xD gdyby każde pojedyncze auto zatrzymywało się przed każdym pojedynczym pieszym, każda #!$%@? droga w tym kraju stałaby wiecznie w miejscu. Wystarczy zobaczyć co się dzieje, kiedy przepuszczasz grupkę pieszych w okolicach dworca, targu, galerii handlowej. Zatrzymasz się i czekasz #!$%@? w nieskończoność. Grupka przejdzie, ale jeszcze ktoś wbiegnie, za nim podbiegnie babcia z wózkiem, z drugiej strony jeszcze ktoś wlezie. Każdy ma w dupie, że może chciałbyś kiedyś ruszyć.
@Kat___Rzeznikow nie umiesz stać na przejściu dla pieszych jak potrafisz kilka minut czekać XD Zawsze przepuszczam (chyba że nie zauważe albo w ostatniej chwili) i nigdy nie dziękuję bo to nie moja dobroć tylko obowiązek..