Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ej, tylko żebyście czasem nie słali jak nie macie doświadczenia - że trzeba tylko klikać w ekran nie znaczy że nie potrzeba doswiadczenia xD
  • Odpowiedz
@Rabusek: Pracujesz tam?
Projekty ciekawe, czy utrzymanie jakiegoś starego badziewia?
Bo niby spełniam 100% wymagań i mam 6 lat expa, ale z jednej strony kasa średnia + zmianiłam pracę 3 miesiące temu i nie wiem, czy chcę to robić znowu (choć zdalna brzmi bardzo kusząco, a w QA to niestety rzadkość).
  • Odpowiedz
@Rabusek:

niee, z rozmowy wydawało się ciekawie.

Szkoda. Teraz poszukałem na szybko czegoś w necie o nich, ale chyba 2 minuty, to za mało, żeby znaleźć. Może później się rozejrzę dokładnie.

6 lat -
  • Odpowiedz
@hard1: Dziwne jest to że się pytasz.

http://qa-24.pl/czym-testowanie-manualne/

testowanie manualne to nic innego jak testowanie ręczne czyli takie, w którym nie biorą udziału żadne narzędzia automatyzujące, a sam tester pełni rolę użytkownika końcowego.

SoapUI to narzędzie do automatyzacji testów API. Git to narzędzie do kontroli wersji. Na przykład kodu testowego. Testerowi manualnego ani SoapUI ani GIT nie są do niczego potrzebne.
  • Odpowiedz
@Rabusek: Pracuje z nimi na co dzień, więc nie o to chodzi. Czepiam się, bo komentarz o klikaczu/testerze manualnym jest sprzeczny z wymaganiami z ogłoszenia. Stawkę pomijam.
  • Odpowiedz
@Rabusek: No siema Patryk, jak tam Magda? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
PS: Mamy o dziwo wspólnego znajomego mimo odległości. xD
  • Odpowiedz