Aktywne Wpisy
jacekparowka +240
Zaczynamy kolejny tydzień nowoczesnego niewolnictwa czyli pracy na etacie, dlatego wszystkim tyrającym na kogoś przypominam zasady zachowania zdrowia psychicznego w k0łchozach:
1. Żadnych własnych inicjatyw, robić tylko to co ktoś wam każe
2. Zero starania się przy jakichkolwiek zadaniach, robić byle jak
3. Udawać że się coś robi w jak największym możliwym wymiarze czasowym i w tym czasie nie robić nic związanego z r0botą
A wszystkim cuckoldzikom starającym się w r0bocie ponad absolutne minimum przypominam, że wasz szef zarabia na was 10x więcej niż wam płaci (pic rel), a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście
1. Żadnych własnych inicjatyw, robić tylko to co ktoś wam każe
2. Zero starania się przy jakichkolwiek zadaniach, robić byle jak
3. Udawać że się coś robi w jak największym możliwym wymiarze czasowym i w tym czasie nie robić nic związanego z r0botą
A wszystkim cuckoldzikom starającym się w r0bocie ponad absolutne minimum przypominam, że wasz szef zarabia na was 10x więcej niż wam płaci (pic rel), a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście
źródło: AAAA
Pobierz
Jakis_Leszek +47
Załóżmy hipotetyczną sytuację;
Macie koleżankę, która się wam podoba ale nie wiecie jak zagadać i pociągnąć znajomość dalej: wiecie że uwielbia koty i jest ta słynna kociara. Źrenice się jej rozszerzają gdy widzi kota. No i ma urodziny, zostałeś zaproszony tylko Ty. Czy taki prezent jak pić tel byłby dobry?
Jak byście zareagowały na taki prezent?
Jakby
Macie koleżankę, która się wam podoba ale nie wiecie jak zagadać i pociągnąć znajomość dalej: wiecie że uwielbia koty i jest ta słynna kociara. Źrenice się jej rozszerzają gdy widzi kota. No i ma urodziny, zostałeś zaproszony tylko Ty. Czy taki prezent jak pić tel byłby dobry?
Jak byście zareagowały na taki prezent?
Jakby
źródło: IMG_6882
Pobierz

Mityczna praca zdalna, 4-6k uop za klikanie w ekran komputera (aka tester manualny). Ktoś coś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Required Skills
Experience with testing multi browser web applications is a must
Good knowledge and background of software testing
Demonstrated ability to convert project specifications (functional and design) into effective tests scenarios and create test case
Working knowledge of testing tools such as SoapUI, Firebug etc
Experience with agile development practices
Fluency in written and spoken English
Desirable Skills
Basic experience with programming
Exposure to all aspects of the software development cycle
Knowledge of VCS such as: GIT
Experience
1+ years software testing experience including above-mentioned skills
Exposure to the full software development cycle
Experience in issue tracking system such as: Jira or RallyDev
#pracazdalna #pracbaza #testowanieoprogramowania
Projekty ciekawe, czy utrzymanie jakiegoś starego badziewia?
Bo niby spełniam 100% wymagań i mam 6 lat expa, ale z jednej strony kasa średnia + zmianiłam pracę 3 miesiące temu i nie wiem, czy chcę to robić znowu (choć zdalna brzmi bardzo kusząco, a w QA to niestety rzadkość).
Sam pracuje od 3 lat zdalnie, nie zmieniłbym na nic innego :)
6 lat - wow :D
Szkoda. Teraz poszukałem na szybko czegoś w necie o nich, ale chyba 2 minuty, to za mało, żeby znaleźć. Może później się rozejrzę dokładnie.
@Rabusek
Ja mam aż pół roku xD
Może crowdtesting? ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
http://qa-24.pl/czym-testowanie-manualne/
SoapUI to narzędzie do automatyzacji testów API. Git to narzędzie do kontroli wersji. Na przykład kodu testowego. Testerowi manualnego ani SoapUI ani GIT nie są do niczego potrzebne.
Czemu pomijasz stawke? Za niska? NA ROK DOŚWIADCZENIA NA UOPIE? XD
Jak to jest z QA chyba niezbyt dużo w polsce takiej pracy.
Btw jesteś w 'normalnych' sektorach czy jakieś medyczne/wojskowe?
i tego się czepiam
nie za rok doświadczenia,
PS: Mamy o dziwo wspólnego znajomego mimo odległości. xD