Wpis z mikrobloga

Pisać w CV stopień znajomości danego języka? np. Java (średni), php (zaawansowany), czy po prostu wypisac java, php i ewentualnie jeszcze jeden?

Dwa jakbyście zobaczyli napisane "frameworka Angular" prychlibyście, bo jak inaczej, zrębu? xD

#programowanie #informatyka #praca #cv
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlueKygo jak któryś znasz słabiej to możesz napisać podstawy, raczej później poziomu nie da sie zmierzyć i pracodawca sam sobie sprowadzi Twoje kompetencje w tym zakresie. Ale specjalistą od HR nie jestem.
  • Odpowiedz
@BlueKygo jeszcze inna sprawa nie chodzi o to by pisac z czym to nie miałeś do czynienia, a to w czym jesteś dobry, jak to mawiają "jak cos jest do wszystkigo to jest do niczego"
  • Odpowiedz
@WooCash93: aktualnie nie czuje sie w niczym mega dobry, full stack bardziej, ale wlasnie chce sie kierunkowac w stronę Javy backend, dlatego CV właśnie robię, bo mnie w pracy w administracje serwerami pchają i front-end, a to już w miarę dobrze ogarniam
  • Odpowiedz
@BlueKygo: kiedyś na studiach jak szukałem pierwszej roboty a raczej praktyk to pisałem w CV Java (zaawansowany), C# (dobry), itd jakieś głupoty. Teraz, po kilku latach wiem, jak bardzo się wtedy myliłem ;)))))))

Raczej bym tego nie pisał. Ewentualnie główny język / języki, a dopiero gdzieś w dodatkowych wymienił "poboczne". Ale z drugiej strony, gdyby wymieniać wszystko, co się "pobocznie" zna, to CV by miało 100 stron. Dlatego wydaje mi
  • Odpowiedz
@BlueKygo: Lepiej już będzie jak w CV zamieścisz projekty, w których brałeś udział z krótkim opisem, Twoją rolą w projekcie i technologie, które wykorzystywałeś. Powiem Ci szczerze, że jeśli ktoś sobie wpisuje np. C++ (bardzo dobry), to u nas w firmie dostaje pytania adekwatne do poziomu, a potem jest mu smutno jak wychodzi z rozmowy technicznej. Młodsi programiści (i nie tylko) mają tendencje do zawyżania swoich umiejętności (Efekt Krugera-Dunninga
piszczalka - @BlueKygo: Lepiej już będzie jak w CV zamieścisz projekty, w których bra...

źródło: comment_1krzLQ1M6P8ny955Yk1m2mAAYdMDAM5s.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@BlueKygo: Zbyt duże rozczłonkowanie oceny ze znajomości języka jest bez sensu. Ja dzielę na 3 stopnie "nie znam"/"nie pamiętam", "znam składnie" oraz "znam język na tyle dobrze, by pisać w nim większe programy" Oczywiście 1 z wymienionych stopni wyrażam poprzez nieumieszczanie go na liście, 2 w nawiasie zaznaczam, że jedynie podstawy, trzeci po prostu wymieniam.
  • Odpowiedz
@BlueKygo: Ja w CV zrobiłem podział na 3 kategorie: Used at least few times, quite comfortable with i very comfartable with. W ostatnie wpisałem zaledwie 4 rzeczy z którymi mam styczność wiele lat i znam raczej prawie wszystko na ten temat.
  • Odpowiedz