Aktywne Wpisy

Trismus +684

Viado +278
Dla wszystkich co bezdusznie rzucają hasłem "trzeba się było ubezpieczyć"
- Wiecie ile kosztuje ubezpieczenie domu na terenach na tym terenie? O ile w ogóle jest możliwe
- Wiecie że tam przeważnie mieszkają bardzo biedni ludzie w starych poniemieckich domach?
- Wiecie że ubezpieczyciel nie wypłaci żadnej kasy jeśli ktoś nie ma papierów na przegląd instalacji elektrycznej, pieca, komianiarza, itp? A te papiery mogły zostać porwane przez wodę
- Wiecie że w starym domu doprowadzenie instalacji elektrycznej, kotłowni itp do obecnych norm i przejśca przeglądów to może być koszt nawet 100k? Kogo na to stać?
- Wiecie że ubezpieczyciel wykorzysta wszystko przeciwko wam? Zawalił się dom od powodzi - fundamenty nie były zgodne z aktualnymi normami budowlanymi - nie ma kasy. Znaleziono jakaś "samowolę" budowlaną typu okno poszerzone o 10 cm - nie ma kasy. Brak wentylacji w kotłowni - nie ma kasy.
- Wiecie ile kosztuje ubezpieczenie domu na terenach na tym terenie? O ile w ogóle jest możliwe
- Wiecie że tam przeważnie mieszkają bardzo biedni ludzie w starych poniemieckich domach?
- Wiecie że ubezpieczyciel nie wypłaci żadnej kasy jeśli ktoś nie ma papierów na przegląd instalacji elektrycznej, pieca, komianiarza, itp? A te papiery mogły zostać porwane przez wodę
- Wiecie że w starym domu doprowadzenie instalacji elektrycznej, kotłowni itp do obecnych norm i przejśca przeglądów to może być koszt nawet 100k? Kogo na to stać?
- Wiecie że ubezpieczyciel wykorzysta wszystko przeciwko wam? Zawalił się dom od powodzi - fundamenty nie były zgodne z aktualnymi normami budowlanymi - nie ma kasy. Znaleziono jakaś "samowolę" budowlaną typu okno poszerzone o 10 cm - nie ma kasy. Brak wentylacji w kotłowni - nie ma kasy.

https://ark.intel.com/pl/products/65523/Intel-Core-i7-3770K-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz
Komp głównie do grania. Grafą, którą aktualnie posiadam to Palit Jetstream GTX 660. Kupowałbym procka i płytę główną(przesiadka z AMD).
#intel #pcmasterrace #komputery #procesory
@Al_Bundy: Masz jakieś super chłodzenie do tego czy po prostu jakieś lepsze niż stockowe?
Nie ciągnie cię do niczego nowego? 7600K nie jest wiele droższy...
A ja bym brał Ryzena.
@majk3l: 7600K to już 200zł więcej, więc poza budżetem. A którego Ryzena byś brał?
to bierz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Szczepan45: licząc z płytą to nawet najtańszy 1400 jest poza Twoim budżetem. Ale R5 1600 jest najbardziej opłacalny.
Najważniejsze wg mnie to, że szkoda wydawać tysiaka skoro taki używany procesor/płyta może przestać działać nawet jutro i nic z tym nie zrobisz.
Ja co prawda zawodowo handluje częściami i dopiero raz miałem taki przypadek (2500K przestał działać ni z tego ni z owego), ale jednak jest