Wpis z mikrobloga

Jak byłem młodszy to żyłem w przekonaniu, że będę kupować oryginalne gry i programy żeby docenić pracę twórców. Nic bardziej mylnego. Teraz jak mnie stać na to to kupuję z lenistwa. Zamiast szukać na jakichś torrentach, chomikach, szukać cracków itd. Tak to płacę i po chwili mogę pobrać i zainstalować bez żadnych problemów.

#coolstory #oswiadczenie #gry #steam
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szuchal: Eeee... Ja wchodzę na piratebay, ściągam, instaluję, gram. Nigdy jeszcze nie musiałem szukać cracka, bo zawsze jest dołączony do instalki, wystarczy go skopiować do folderu z zainstalowaną grą...
  • Odpowiedz
@wysuszony: (nie popieram piractwa żeby było jasne)
No właśnie, na steamie się robi samo - czy się tego chce czy nie, a do tego aktualizacje samego steama. Człowiek chce pograć chwilę w singla a tu jeb trzeba update, restart i już gra trwa krócej.

W ogóle moim zdaniem steam zdobywa szkodliwy monopol na rynku, jeszcze trochę i będziemy tańczyć jak nam zagra, zresztą już teraz są strasznie zabetonowani na rynku
  • Odpowiedz
@jas0nas: Fakt. Ja chętnie bym nabywał orginały gdyby ceny nie były tak absurdalne do jakości i długości gry.
Nie widzę najmniejszego problemu wydać 200 na Diablo czy BF ale np 100 za coś w co pogram 10h i najprawdopodobniej mi się znudzi to trochę słabo.
  • Odpowiedz