Wpis z mikrobloga

Mireczki pytanie.
Pod wpływem tego wpisu :http://www.wykop.pl/wpis/23406831/zacznij-katolikowi-zadawac-pytania-to-przestanie-o/
oraz mojego byłego znajomego i jego rodziny - zagorzali katolicy.
Chciałbym sie dowiedzieć co sądzicie o tej reklamie lodówek,jakie emocje i skojarzenia wywołuje u Was?
Na końcu odpowiedzi wpisujcie swoje wyznanie/brak.

#pytanie #wiara #katolicyzm #kosciol #kiciochpyta #ateizm #reklamakreatywna #reklama #gorenje
Konwerter - Mireczki pytanie. 
Pod wpływem tego wpisu :http://www.wykop.pl/wpis/2340...

źródło: comment_qpNlPXvrFAwdVLUsYFMOSYihaQUB2AKW.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Konwerter: ale co tu mialoby sie kojarzyc?
Bo nie rozumiem.
Lodowka no frost, czyli ze nie zamarza nic i nie trzeba odmrazac lodowki.

Pokazane dziecko z lodem na patyku, ze sie jezyk mu nie przyklei.
Znaczy jej, bo
  • Odpowiedz
@Konwerter: ja tez jestem katoliczka, do kosciola zdarza mi sie czesciej, niz tylko w niedziele.
Ale generalnie... no nie ma sie doszukiwac podtekstow wszedzie, gdzie sie tylko da.
  • Odpowiedz
@Konwerter: nie wiem, ja jestem katoliczką,
Natomiast Ty celowo prowokowales osoby, o ktorych wiesz, ze sa specyficzne.
Czego wiec sie spodziewales?

I nie, nie bylo potrzebne - dowalanie sie do czyichs pogladow pod zdjeciem ze slubu. To juz na takie na sile wpychanie sie.
Takich ludzi sie olewa, a nie prowadzi jakas krucjate.
  • Odpowiedz
Natomiast Ty celowo prowokowales osoby, o ktorych wiesz, ze sa specyficzne.

Czego wiec sie spodziewales?

@agaja: Więc pisze że obłuda. Prowokowac innych - dobrze, prowokowac nas katoli - źle.

Wychowałem się w
  • Odpowiedz
Ot taka natura katolików.

@Konwerter: misiu kochany. Nie natura katolikow, a ludzka.
Katolik to tez czlowiek. Ludzie sa rozni - dobrzy i zli. Katolicy tak samo.
  • Odpowiedz
@Konwerter: Czlowiek to czlowiek - moze byc lepszy, gorszy. I tyle. A Ty na sile doszukujesz sie winy w katolikach tutaj.
Patrzac po osttanim Twoim poscie, ta rozmowa stacza sie w dol - ja sie w takie dyskusje bawic nie bede, bo sa dosc niskiego poziomu zaczepek gimbazjalnych. Bez urazy, no ale niestety.
pozdrawiam serdecznie i dobego popoludnia zycze :)
  • Odpowiedz
@Konwerter: kolego - ale po co wulgaryzmy?
I nie brak argumentow. Napisalam Ci wprost - ludzie sa rozni, dobrzy i zli. A ocenianie calej grupy po kilku jest nieuczciwe i niesprawiedliwe, na co wyjechales dosc glupawym tekstem.
Wiec ja nie widze sensu dalszej dyskusji na takim poziomie. Ot, tyle - cala filozofia.
  • Odpowiedz
na co wyjechales dosc glupawym tekstem.

Wiec ja nie widze sensu dalszej dyskusji na takim poziomie. Ot, tyle - cala filozofia.

@agaja: lvl 30+ here i przez cały ten czas nie spotkałem uczciwego katola. Ile masz lat?
  • Odpowiedz