Wpis z mikrobloga

Meh. Z całych studiów została mi do napisania i obronienia praca magisterska. Strasznie ciężko idzie. Już brałem warunek z tego. Nie mogę się skupić. Nie mam weny. Nawet nie chodzi o to, że zamiast pisać gram albo oglądam seriale, bo czasami siedzę, czytam materiały, mam otwarty program do pisania i tyle. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Materiał rozumiem, tak że nie to jest problemem. Może to fakt, że tyle lat się człowiek męczy, a pracę w zawodzie dostaje i tak bez papierka. Z jednej stronie nie chcę już mi się studiować, bo niczego nowego się nie dowiem, ale z drugiej chcę całą "przygodę" zakończyć otrzymaniem dyplomu... Meh. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jak sobie radzicie z motywacją?
#studbaza
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zashi: ja mam za miesiac mature i własnie zdałem egzamin zawodowy. Polcem Far Cry 3 własnie jestem w połowie gry, nastepny bedzie jakis assasin chochiaz nie wiem czy dam sie mu przemóc
  • Odpowiedz
@Zashi: To "praca" magisterska, wiec traktuj to jak prace. Zaloz sobie tygodniowy limit napisanych stron i trzymaj sie jego.
I tak jak w pracy, efekty twojej pracy nie musza byc arcydzielem, tylko spelniac odpowiednie wymagania co do jakosci.
  • Odpowiedz
Żeby nie umrzeć w przyszłości z głodu z---------m nad książkami.

@spardo: To jest dobry motyw i działał także u mnie, ale tylko do czasu, gdy zacząłem pracować. Początkowo, gdy na studiach miałem jeszcze zajęcia, pracowałem na część etatu. Jednak końcówka poprzedniego roku akademickiego i cały ten pracuję na pełny etat. Wraca człowiek z pracy i jakoś mało sił, aby ponownie się skupić. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Kup sobie ta
  • Odpowiedz
@Zashi: Twoja prace preczytaja dwie osoby - ty i twoj promotor (plus spis tresci przez recenzenta). W robocie tez sie trzeba zajmowac rzeczami, ktore za nic ci sie nie podobaja, a ktore trzeba skonczyc.
A papier dobrze miec, zwlaszcza jakbys chcial kiedys pracowac poza UE (do wizy/pozwolenia o prace czesto wymagaja)
  • Odpowiedz
W robocie tez sie trzeba zajmowac rzeczami, ktore za nic ci sie nie podobaja, a ktore trzeba skonczyc.

@Coolek: No ale w robocie cebuliony wpadają co miesiąc. ( ͜͡ʖ ͡€)

A papier dobrze miec, zwlaszcza jakbys chcial kiedys pracowac poza UE (do wizy/pozwolenia o prace czesto wymagaja)

@Coolek: Oj, tak. Chciałbym wyjechać. Najbardziej mi się marzy Kanada, ale to daleko i jechałbym całkowicie "w
  • Odpowiedz