Wpis z mikrobloga

#kupautozmikro #tipo #fiat

Co lepiej kupić według was ? Nowe Tipo z salonu czy jakąś używkę w tej cenie. Mało jeżdżę ponizej 10000 na rok . Najbardziej zależy mi żeby mieć spokój z autem jak najdłużej
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BillyB: Do nowego Tipo musisz jeszcze doliczyć koszt kamizelki rybackiej i grzebienia do wąsów, jak już zapuścisz. ( )
  • Odpowiedz
@BillyB: Tipo świetne autko, dobrze wyposażone nawet w podstawie, podstawowy benzyniak prosty w obsłudze, jak budowa cepa, ogólnie polecam 1.4 t-jet + gaz, ale wiadomo wychodzi drożej.
  • Odpowiedz
@k__d: Ale za sam silnik trzeba dość dużo dopłacić, względem wolnossącego 1.4, ale jest wielka różnica w dynamice i mimo wszystko opłaca się dopłacić, do LPG także, bo dobrze współgra z tym silnikiem.
  • Odpowiedz
@TomdeX:

dobrze wyposażone nawet w podstawie

akurat tego bym nie powiedział o aucie, które w standardzie nie ma elektrycznych tylnych szyb, nie ma elektrycznych, podgrzewanych lusterek, lusterek i klamek w kolorze nadwozia. No chyba że porównujemy do aut sprzed 20 lat, gdzie klimatyzacja nie musiała być w standardzie.

@BillyB: No ale jak wiadomo cena nie wzięła się znikąd i bardzo szanuję fiata za to auto. Szczególnie, że wyglądem
  • Odpowiedz
@defyer: To zależy co dla kogo oznacza dobrze wyposażone w podstawie. Dostajesz dobrze wykonane wnętrze bez skrzypienia, radio z USB, klimę, dużo poduszek powietrznych, hill holder, duży bagażnik i całkiem sporo miejsca ogólnie.
@k__d: Byłem dzisiaj na Motor Show i naprawdę Tipo robi wrażenie, w najbogatszej wersji kosztuje 72 tysiące (1.4 T-jet) z dotykowym wyświetlaczem, który działa naprawdę jak droższych Skodach, czuć, jakby auto więcej kosztowało. Z tego
  • Odpowiedz
@TomdeX: fakt, najgorzej nie jest. Aczkolwiek Tipo wydaje mi się dobrym rozwiązaniem tylko w najtańszej wersji. Gdybym miał brać wyposażonego Tipo, nie wiem czy nie bardziej opłacałoby się rozejrzeć za biedniej wyposażonym innym autem, np. nowym Civiciem
  • Odpowiedz