Wpis z mikrobloga

#cebuloweprogramowanie

@TenCoKradnieCebule napisałbym Ci znów pod wpisem że jesteś dupa a nie ekspert ale najwyraźniej źle reagujesz na krytykę. Ekspert z Ciebie taki jak ze mnie pilot, przypominam - latalem 100+ razy samolotem więc teraz mogę się wypowiadać o pilotowaniu - tak jak u Ciebie będzie to niewiele warte.

@meohaw to już całkowicie musiał Cię #!$%@?ć że o nim napisałeś 1/3 tego co o całym procesie rekrutacyjnym - nie dość że skrytykował to jeszcze mu plusów #!$%@? pod twoim postem.

http://www.wykop.pl/wpis/23138763/szanowne-programistyczne-mirki-wpis-o-pewnej-firmi/

Najlepsze pytanie

ile masz lat doświadczenia, że zaproponowali Ci 3-3,5? I jak bardzo wydała Ci się śmieszna ta stawka?

Top kek. Brzmi jak co najmniej 15 lat pod okiem największych mistrzów z krzemowej doliny skoro w Warszawie ktoś Ci tyle proponuje (ekspercie od rekrutacji, który najwyraźniej z ogromnym doświadczeniem zaaplikował na stanowisko oczko ponad stażystą).

PS - może @miki4ever zrobi jakąś serię wpisów? Wygląda na to że ma doświadczenie w rekrutacji (nie byciu rekrutowanym).
  • 23
@skejna: przecież dokładnie ziściło się wszystko czego się obawiałem przed wpisem. Gość mówi, że zapytania ORMem są efektywniejsze. Brakuje mu doświadczenia żeby wiedzieć dlaczego tak się pyta o SQL, że znajomość Linuksa jest praktycznie tak potrzebna jak znajomość GITa, a czasem nawet bardziej.

W ogóle byłem kiedyś na rekrutacji do tej samej firmy (i dostałem konkretną ofertę zatrudnienia za 6k) i kilka rzeczy to by trzeba napisać:
- Techniczny rekruter na
3-3.5k brutto dostają studenty bez żadnego expa.

@magral: nikt mu tyle nie zaoferował (patrz mój komentarz wyżej), bo ziomek nie doszedł nawet do etapu rozmawiania o kasie.

Techniczny rekruter widać jasno mu chciał dać do zrozumienia co sądzi o programiście Javy bez znajomości Linuksa i SQLa na wystarczającym poziomie
@meohaw: Coś czuje że albo to się szybko skończy bo ziomek niedługo zrozumie jak bardzo się wygłupił (Top kek, Ciebie #!$%@?ł a sam w tej samej firmie poległ sromotnie), albo..... zczarnolistuje za wiele osób i same się od niego odwrócą.
@tosyu: No i to jest najsmutniejsze w tym wszystkim, mireczki rozpoczynające pracę czy tam chcące rozpocząć łykają samozwańczego eksperta i będą #!$%@?ć jak to ORM jest efektywniejszy niż raw SQL, albo uznają, że nieznajomość Linuksa jest git i super itd. itp.