Aktywne Wpisy

Fikster +204

ParadygmatYT +93
Jakieś 8 miesięcy temu zamiast inwestować w nieruchomości, poprosiłem #gielda
o stworzenie mi logicznego portfela. No i wygląda to tak:
Na 17 pozycji: 0 jest na plusie, 17 na minusie. Do tego dochodzą dwie pozycje już zamknięte. Jedna pozycja na minusie to moja fanaberia, a nie polecajka, . Więc tak naprawdę bilans to 0 do 18 na minus.
Łączy bilans na razie to minus ok. 22-23 procent. Bardzo ładnie. Założenie
o stworzenie mi logicznego portfela. No i wygląda to tak:
Na 17 pozycji: 0 jest na plusie, 17 na minusie. Do tego dochodzą dwie pozycje już zamknięte. Jedna pozycja na minusie to moja fanaberia, a nie polecajka, . Więc tak naprawdę bilans to 0 do 18 na minus.
Łączy bilans na razie to minus ok. 22-23 procent. Bardzo ładnie. Założenie
źródło: image
Pobierz

+
źródło: comment_8SQtGb9rkn3f8baNm74VySLzmvIJpdQf.jpg
Pobierz@nomadyzm_jako_odpowiedz to też jest ciekawa kwestia, bo np. zupełnie nie odnajduje się w tych filmach klasy B, a znam takich co z wielką pasją je oglądają i trochę żałuję, że nie potrafię ich tak samo doznawac. I właśnie "obiektywizm", gdybym rzeczywiście jaral się takim kinem "tak złym, że aż dobrym" to nie miałbym problemu, żeby oceniać je względnie wysoko. Moim takim guilty pleasure
@KurtGodel: a ja wiem, dlaczego. geniusz Tommy'ego przygniótł cię swoim splendorem, doniosłością, nietuzinkową formą, ogromem, artyzmem, wirtuozerią i tym podobne. ;3
Komentarz usunięty przez autora
@nomadyzm_jako_odpowiedz: obejrzyj "Patersona" z 2016, w reż. Jarmuscha. właśnie streściłeś istotę filmu pt. "od poniedziałku do niedzieli". :3
@KurtGodel: @czcigodna_maupa: Usunąłem żeby zakończyć :|
@nomadyzm_jako_odpowiedz: byle nie brzozy.
@nomadyzm_jako_odpowiedz: I jeszcze tytuły filmów w cudzysłowie zamiast kursywą :|.
@czcigodna_maupa: Zinowjew, Bucharin, Rykow, Blücher, Tuchaczewski i Mandelsztam też pisali tytuły książek i filmów w cudzysłowie, a nie kursywą. Gdy zrobił to Jegorow, nawet nie chciało mu się już szczoteczki do zębów z domu brać, bo i po co. Weź to przemyśl.
@nomadyzm_jako_odpowiedz: nie masz, i nie będziesz miał, monopolu na jedyne właściwe formatowanie tekstu, d'oh.
źródło: comment_SrAuLjD7Vxn7ACRftC7AUEwzgjHZTXQC.jpg
Pobierz@nomadyzm_jako_odpowiedz: urus. ;33