Aktywne Wpisy

Castellano +792
Odcinek Breaking Bad „Ozymandias” uznawany jest za najlepszy odcinek w historii telewizji i wciąż jako jedyny ma ocenę 10/10 na IMDB.
Słowo "Ozymandias" jest znane z wiersza Percy'ego Shelleya opublikowanego w 1818 roku, w którym wizerunek posągu Ozymandiasza opisuje nieunikniony upadek wszystkich przywódców i imperiów, niezależnie od tego, jak potężni byli w swoich czasach. W serialu widzimy Waltera White'a upadającego na piasek, jak to miało miejsce w przypadku słynnego posągu. W 2013
Słowo "Ozymandias" jest znane z wiersza Percy'ego Shelleya opublikowanego w 1818 roku, w którym wizerunek posągu Ozymandiasza opisuje nieunikniony upadek wszystkich przywódców i imperiów, niezależnie od tego, jak potężni byli w swoich czasach. W serialu widzimy Waltera White'a upadającego na piasek, jak to miało miejsce w przypadku słynnego posągu. W 2013

nutsheell +12
murki, oficjalnie, oscamowaliście mnie
brzydka baba here, nie będę ukrywać, kolejną dobę z rzędu od niedzieli mam limit lajków, nie daję w prawo praktycznie tylko wtedy gdy nie spełniam oczekiwań wymienionych w opisie, np. tylko na stały układ, fwb, nie marnujmy swojego czasu, albo jakimś kompletnym Czadom dynamiczniakom, bo wiadomo, że to nie mój target
tak więc na 300 lajków przez 3 dni mam zaledwie 11 par
pisaliście przecież, że każda kobieta
brzydka baba here, nie będę ukrywać, kolejną dobę z rzędu od niedzieli mam limit lajków, nie daję w prawo praktycznie tylko wtedy gdy nie spełniam oczekiwań wymienionych w opisie, np. tylko na stały układ, fwb, nie marnujmy swojego czasu, albo jakimś kompletnym Czadom dynamiczniakom, bo wiadomo, że to nie mój target
tak więc na 300 lajków przez 3 dni mam zaledwie 11 par
pisaliście przecież, że każda kobieta
![[AMA] Anita Włodarczyk - trzykrotna mistrzyni olimpijska](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b6f093af147d3865ac1fdd546e151fd1e79a2a8f06708ae2b0cdfae41a9daa52,q70.png)

https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-03-23/capitalism-will-shrink-inequality-in-fact-it-s-happening
Does capitalist economic growth lead to greater inequality, or less? The mid-20th-century economist Simon Kuznets believed that at first, industrialization would lead to greater inequality as a few pioneering entrepreneurs and workers moved to the cities where the growth was happening. But as rural areas emptied out and the economy matured, he said, inequality would fall. This prediction contradicted Marxist ideas, which envisioned a capitalist class steadily immiserating the workers of the world. The solution to the problems of capitalist growth, Kuznets asserted, was more capitalist growth.
#anarchokapitalizm #akap #libertarianizm