Aktywne Wpisy
Dzwoni do mnie żona do pracy z płaczem i pyta się czy ma już pakować walizki, bo syn lvl 1,5 rzucił w tv piłka. ofc synkowi wybaczę bo to tylko jeszcze małe dziecko, ale jaka kara dla żony za nie upilnowanie dzieciaka. Do domu zostało jeszcze 2 godziny co proponujecie ? Jaka karę wymierzyć ?
#dzieci #rozowepaski #rodzina #gownowpis #logikarozowychpaskow #malzenstwo #tv #kiciochpyta #niewiemjaktootagowac
#dzieci #rozowepaski #rodzina #gownowpis #logikarozowychpaskow #malzenstwo #tv #kiciochpyta #niewiemjaktootagowac

WhyCry +531
Ale piękny widok. Zakaz wyprzedzania dla tirów to najlepszy przepis, jaki wszedł w ostatnim czasie.
#polskiedrogi
#polskiedrogi

![Rozpędzonym BMW wjechał w kobietę i dziecko na przejściu dla pieszych [WIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/9e3a5735b513736c19f54dad49597946d6f8352530055b1d7657302b9e576d1b,q70.jpg)
http://www.wykop.pl/link/1532177/najlepsza-ksiazka-jaka-kiedykolwiek-przeczytalem
i chciałem się podzielić z Wami swoimi przemyśleniami. Może są gupie może mondre nie wiem.
To co tu napiszę nie jest regułą, ale występuję niezwykle często.
Zauważyłem, że gdy pytam tzw. 'normików' o np książkę, polecają mi jakąś powieść, klasyk typu Proces Kafki, nie wiem, jakąś powieść obyczajową albo coś na czasie, typu 'Porąb i spal'.
Gdy natomiast zapytam się o to samo na wykopie, zazwyczaj otrzymam odpowiedź w stylu Phillip K. Dick, fantastyczne Metro 2033 oderwane od rzeczywistości czy propozycję jakiejś innej Kucomachii.
Podobnie jest z kinem. Gdy spytam normika, usłyszę coś w stylu idź na Manchester By the Sea, La la land, Wisłocką, Bogowie czy inny Moonlight.
Jesli zapytam natomiast piwniczaka z wykopu, usłyszę o Hobicie , Dr. Strange , Strażnikach z Galaktyki, czy innych podniebnych fantasmagoriach.
Z muzyką jest podobnie. Normik poleci mi jakieś Indie w stylu MGMT, Grimes czy inny Arcade Fire.
Wykopek poleci Strachy na Lachy czy inny Sabaton z niemytym kucem od roku.
Dąże w swoich myślach do tego, że piwnica definiuje dogłębnie styl postrzegania rzeczywistości. Gdy spotkacie normiczkę, taką jak na zdjęciu, to gdy wspomnicie jej o Strachach na Lachy czy nowej fantastycznej powieści o Magach, albo o nowym dodatku do Wow czy innym LoL (nie wiem w co się teraz gra), to Was po prostu zabije śmiechem.
A więc czy piwinica definiuje postrzeganie, czy postrzeganie definiuje piwnicę?
Skąd taki słaby gust u piwniczan?
Dlaczego kuce tak bardzo lubią fantastykę i nie lubią stąpać twardo po ziemii?
Zapraszam do dyskusji.
#przemysleniazdupy #przemyslenia #czytajzwykopem #ksiazki #muzyka #film #kino #przemyslenia #rozowepaski #niebieskiepaski #fantastyka #pytanie
OPie czemu jesteś mną? xD
pisałem o tym wczoraj na rasie
Podobają ci się rzeczy, które nie podobają się "normikom"(co nie znaczy, że są to zawsze są to dobre rzeczy) i wmawiasz sobie, że jesteś wyjątkowy, niezwykły i masz takie inne zainteresowania i stąd niezrozumienie, a potem gnębienie i w efekcie piwnica.
OP mówił o typie normik-piwozsokiem dynamiczny student
a nie typie normik-seba z januszeksu
Słucham sobie
Komentarz usunięty przez moderatora
@dzeksondzekson:
Nie mówię, że tak jest zawsze. Ale zazwyczaj, często. Często jak siadam do dyskusji i ktoś mówi mi o anime czy innym Lovecrafcie, to wiem, że może być z wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Haneul:
PRzecież coś takiego nie istnieje w Polsce xD
większość "geeków" których poznałem to obrzydliwe tryhardy starające wybić się na byciu yntelygentym przez co rozumieją czytanie wybitnych dzieł jak Metro xD
@jabl: też tu jestem. Pewnie nie jesteś piwniczakiem, a o nich mi chodzi w sumie.