Aktywne Wpisy

wykop +28
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
blinkarA +7
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

Piszę ten post, aby dowiedzieć się czy podjęcie się takiego wyjazdu jest czymś ciężkim i czy osoba totalnie w takiej "małej emigracji" jakoś sobie poradzi, aby nie być stratnym, a dodatkowo na tym trochę zarobić. Zastanawiam się także nad takim wyjazdem z jakimś znajomym, aby było trochę raźniej i łatwiej,
Nie ukrywam, że zarobki byłyby głównym celem takiego wyjazdu, ale zaraz na drugim miejscu stawiam naukę i obycie z językiem angielskim. Naukę tę traktowałbym jako swoiste przygotowanie do matury i przyszłego życia gdzieś za granicą.
Z takich ogólnych pytań to chciałbym wiedzieć jak wyglądałaby sprawa z wynajęciem jakiegoś pokoju. Jak się przedstawiają ceny takiego wynajmu i ile pieniędzy musiałbym ze sobą zabrać, aby np. w Londynie zacząć prace już po tygodniu (co chyba jest możliwe z tego co czytałem).
Dziękuję bardzo za przeczytanie tego tekstu i jeśli miałbyś dla mnie jakieś rady to będę Ci wdzięczny.
#uk #anglia #emigracja
@gooral_bagienny nie znam osoby która zarabiala mniej przez wiek, większość zakładów ma to gdzieś.
Polecam poczytać
@piwniczak Jak wygląda sprawa pracy w gastronomii? Czy musiałbym posiadać jakieś badania z sanepidu zrobione u nas na miejscu?
Najbardziej we wszystkim martwi mnie to, że nie znalazłbym odpowiednio szybko jakiekolwiek pracy, co wiązałoby się z wydaniem własnej kasy, którą musiałbym ram przywieść. I tutaj nasuwa się
@RootVik: Nie ma czegos takiego. Pracodawca udzieli ci szkolen z BHP w wymaganym zakresie.
Tu masz wiecej na ten temat: https://www.food.gov.uk/business-industry/guidancenotes/hygguid/foodhandlersguide
Najgorsze czego sie obawiam to mega trudnosci z porozumieniem sie, ze tutaj bede musial podpisywac jakas umowe, a czegos nie zrozumie.
Ile wynosi teraz najmniensza stawka wynagrodzenia I ile godzin sie pracuje?