Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +443
Dzisiaj wyspałem się jak króle bo noc nie była zimna , chociaż bałem się ze się sturlam w dół . spanko w lesie na jakiejs ścieżce. Ładnie pchnie lasem (。◕‿‿◕。)
#zlomkiemprzezswiat
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_1B4AD3E7-8140-4B01-AAED-5E6A6C4C8595-48549-00000652528915A6
Pobierz
SzubiDubiDu +505
Z nudów testuję różnicę między PB95 i PB98.
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
źródło: image
Pobierz

Poradźcie Koledzy i Koleżanki, jak odseparować na routerach dwie sieci / podsieci, tak jak na załączonym schemacie dwie podsieci w różnych adresacjach widzą się a chcę uzyskać efekt taki, że komputery z routera 2 nie będą widziały komputerów PC1 i PC2, dobrze by było choć niekoniecznie aby też w drugą stronę PC1 i PC2 nie widziały PC3 PC4, jak to zrobić bez vlanów itp. ? routery to domowe tplinki czy inny asusy.
źródło: comment_zfZujl9HtbFg4e4Lq4PyseEAyntsZGRf.jpg
PobierzJak zrobić, by PC3, PC4 nie mogły się dostać do PC1, PC2? a równocześnie by miały dostęp do internetu za pomośrednictwem routera1 ? Wystarczyłoby w routerze2 ustawić regułkę w firewallu, w której byś wpisał że ruch do adresów 192.168.1.x blokowany, poza adresem 192.168.1.R1 gdzie R1 to adres twojego routera1 (np .100). Jak taką regułkę dodać/skonstruować - to
odpowiedz zgłoś link
@Fot-x: http://static.tp-link.com/1910011711_TL-MR3220(UN)_V2_User%20Guide.pdf