Wpis z mikrobloga

Zrobiłam małą camerę obscura z pudełka po zapałkach, taśmy klejącej, folii aluminiowej i oczywiście negatywu. Dzisiaj wywołałam film i... Coś na nim widać! Wrzucę kilka fotek w komentarzu :) (ps Do użytku profesjonalnego raczej się nie nadaje, ale troszeczkę satysfakcji jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) #fotografiaanalogowa #fotouogolnienie
Uogolnienie - Zrobiłam małą camerę obscura z pudełka po zapałkach, taśmy klejącej, fo...

źródło: comment_wEERL2pOIWjQNuJ9hwZ9npn985qGi2uF.jpg

Pobierz
  • 177
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klinodaktylka:

Nie tylko słowniki poprawnej polszczyzny, ale też słowniki ortograficzne podają jedynie pisownię PS, bez kropek.

Sama dałaś link gdzie piszą jak jest poprawnie i jeszcze się prujesz xD
  • Odpowiedz
  • 4
@winterfresz wiesz co, ja coś mam problem z wołaniem czarno białych. Kolory idą mi znacznie sprawniej! Ale masz absolutną rację, jak się podszkolę w kwestii wywoływania spróbuję, bo przynajmniej prześwietlenia aż tak rażące nie będą
  • Odpowiedz
  • 12
@Jazzyeah wkładałam w szpulę klucz, wyczuwałam czy film jest napięty i się będzie nawijał. Wtedy robiłam ok 3/4 obrotu (wcześniej sprawdziłam, że mniej więcej tyle trzeba żeby przesunąć o klatkę). Na rolce 24 zmieściło się 19 "zdjęć" z dosyć grubymi marginesami, więc koleknym razem będę trochę skąpiej obracać :)
  • Odpowiedz