Wpis z mikrobloga

Wie ktoś gdzie kupię kolce do przebijania opon?
Złodzieje jak podjeżdżają na działkę letniskową po raz drugi widzę świeże ślady opon i próba wyrwania krat. Chciałbym rozsypać to aby nie wyjechali prędko. Mam powiadomienie gsm ale dojazd tam zajmuje około 50 minut a przebite opony mogłyby pomóc ująć złodziei.
No dzisiaj rano znów obudził mnie dźwięk telefonu z informacją o zadziałaniu czujnika przyspieszenia ziemskiego (taki, który reaguje na drgania).
Standardowy alarm nic nie daje i nie płoszy bo syrena dostała młotkiem poprzednim razem, ochrona też nic nie daje bo po moim przyjeździe tam oni zjawili się 1,5h później.

#kradziez #opony #zlodzieje #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stulejusz_Wielki: Cokolwiek wybierzesz nie przesadzaj ze środkami i zaznacz gdzie i ile wywaliłeś. Pamiętaj że kiedyś pewnie będziesz chciał to wygrzebać, a głupio żeby 5 lat po tym dzieciak czy pies gdzieś w coś wdepnęły.
  • Odpowiedz
@Stulejusz_Wielki: wykop jakies wilcze doly na tylach dzialki, a za nimi postaw jakies fanty (grabie, wiadra albo inne gowno ktore kradna), zrob to tak zeby bylo to widac wchodzac do dzialki. Zamaskuj to rozkladana trawa. Zlapac ich nie zlapiesz, ale moze jak jeden z drugim polamia nogi, to przemysla swoje zachowanie. Pulapki ktore pojawiaja sie w komentarzach moga na Ciebie sprowadzic klopoty, nawet o psie musisz informowac wywieszajac tabliczke na
  • Odpowiedz
@Stulejusz_Wielki a co Ci tam zabierają? Jak jakieś elementy metalowe, to połóż coś cennego na izolowanym podłożu, podłącz plusa z gniazdka siłowego a ręka zadziała jak masa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Stulejusz_Wielki Kiedyś widziałem takie rozkładane kolczatki (na pilota :D) kolce były na długiej ośce, która obracała się o 90°. Zadbaj też o maskowanie, zapuść lekko trawę, sprawdź w nocy czy kolczatka nie odbija świateł samochodu. Możesz też spróbować jakichś zabaw rodem z kewina np. klamka do drzwi pod 220V. Zachowaj też ostrożność, polskie prawo czesto potrafi ukarać za krzywdę zrobioną złodziejowi xd
  • Odpowiedz