Wpis z mikrobloga

Kiedy podludzie się nauczą, że po zatankowaniu należy przeparkować samochód żeby nie blokować dystrybutora? Tradycyjnie k---a nie można zalać LPG (czy cokolwiek) bo Grażyna idzie jeszcze po hot doga dla Brajanka, bo ten nie wytrzyma 15 minut bez przetworzonego żarcia, a Mariuszek po zatankowania diesla musi jeszcze kupić czteropak tatry i zajść do klopa. I weź tu czekaj x minut bo ludzie to p--------i egoiści i nie pomyślą, że ktoś się może spieszyć. @orlen_lite może jakaś akcja informacyjna, żeby dotarło do ludu, skoro naklejka na każdym dystrybutorze nie wystarcza?
#zalesie #orlen #gorzkiezale
downinthedumps - Kiedy podludzie się nauczą, że po zatankowaniu należy przeparkować s...

źródło: temp_file5532862377950926672

Pobierz
  • 228
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@downinthedumps Jak będzie więcej niż dwa miejsca parkingowe na stacji i nie będą zajęte przez pracowników to przeparkuje, jak nie ma miejsc albo trzeba iść z sąsiedniego województwa z parkingu do kasy to zostawiam auto przy dystrybutorze
  • Odpowiedz
  • 6
@nieocenzurowany88 największy problem jest właśnie z LPG, bo stawiają dystrybutor przy takim ze standardowym paliwem i trzeba czekać aż ktos odjedzie. Od dawna place Orlen Pay bo płatność trwa kilka sekund, ale z tego co widzę, to niewiele osób korzysta.
  • Odpowiedz
  • 4
@wankstain to fakt, chociaż nie mam z tym problemu jeśli ktoś pójdzie, zapłaci i odjedzie. Najgorsze są przypadki, w których stacja jest traktowana jak supermarket - analogiczne jakby ktos w sklepie stał juz przy kasie, ale cofnal się jeszcze do alejki z nabialem i tam przez 15 minut wybieral serek. A kolejka się wydłuża. Mialam taki przypadek, kiedy wyszlam wrecz do kobiety wskazać jej naklejke na dystrubutorze gdy ta po zatankowaniu
  • Odpowiedz
  • 981
@downinthedumps: nie interesuje mnie co tam jest napisane. Nigdy nie widziałem żeby ktokolwiek tak robił ani w Polsce ani za granicą. Zrobiłem tak raz za namową pasażera. Niech stacje zorganizują jakąś dobrze widoczną kampanię do zmiany zwyczajów a nie jakieś podchody albo niech w końcu wyposażą dystrybutory w terminale.
  • Odpowiedz
Inna sprawa że część stacji ma zablokowany dystrybutor póki ten co tankował nie zapłaci xd

@Migfirefox: ostatnio jak tankuję to zwykle wjeżdżam na wolny dystrybutor, więc może nie zauważyłem. Ale myślałem, że cały czas tak jest wszędzie.
  • Odpowiedz
polska ma taki rozwinięty system płatności bezgotówkowych a na stacjach benzynowych jak w lesie. jakby nie można było dać terminali przy dystrybutorze jak np. w takim USA, gdzie jeszcze płatności zbliżeniowe nie są wszędzie dostępn

@wankstain: na orlenie akurat mozna płacić ich aplikacją.
  • Odpowiedz
  • 15
polska ma taki rozwinięty system płatności bezgotówkowych a na stacjach benzynowych jak w lesie. jakby nie można było dać terminali przy dystrybutorze jak np. w takim USA, gdzie jeszcze płatności zbliżeniowe nie są wszędzie dostępne.

@wankstain: porównywanie zapóźnienia w kwestii płatności za cokolwiek i stawianie USA za wzór to już jest jakiś nowy poziom n----------a mózgowego. W sporej liczbie stacji musisz iść na najpierw zapłacić a dopiero później pozwolą ci
  • Odpowiedz
@downinthedumps: Jak tankujesz auto służbowe na kartę paliwową, to nie możesz odjechać ze stanowiska, bo muszą sprawdzić na kamerce czy numer rejestracyjny się zgadza (przynajmniej tak jest na BP). Jak odjedziesz poza zasięg kamer to się później pracownicy wkurzają, bo nie mają jak szybko tego sprawdzić.
  • Odpowiedz