Wpis z mikrobloga

Wie ktoś gdzie kupię kolce do przebijania opon?
Złodzieje jak podjeżdżają na działkę letniskową po raz drugi widzę świeże ślady opon i próba wyrwania krat. Chciałbym rozsypać to aby nie wyjechali prędko. Mam powiadomienie gsm ale dojazd tam zajmuje około 50 minut a przebite opony mogłyby pomóc ująć złodziei.
No dzisiaj rano znów obudził mnie dźwięk telefonu z informacją o zadziałaniu czujnika przyspieszenia ziemskiego (taki, który reaguje na drgania).
Standardowy alarm nic nie daje i nie płoszy bo syrena dostała młotkiem poprzednim razem, ochrona też nic nie daje bo po moim przyjeździe tam oni zjawili się 1,5h później.

#kradziez #opony #zlodzieje #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stulejusz_Wielki: Może ukryj gdzieś fotokomórkę wycelowaną w tablicę rejestracyjną? Ewentualnie zrób to samo przy drzwiach ale wycelowane w twarz po otwarciu drzwi/wybiciu okna.
  • Odpowiedz
@Stulejusz_Wielki: kiedyś w Warszawie była moda na samoróbki autoalarmów, w tym akumulator podłączony pod miejsce kierowcy - podobno jakiś złodziej sądził się z właścicielem samochodu za straty moralne i uszczerbek psychiczny. xD
  • Odpowiedz
@bobek_86: deska ze śrubami widoczna nawet jak się trawą przykryje to w nocy to wygląda nienaturalnie, już robiłem to z deskami i nie dali się nabrać, a były wymoczone w oleju, do którego dodałem sproszkowaną truciznę dla szczurów.

@Marek_Kodrat: Jest jeden rolnik ale to chlejus a w nocy to woli spać jak pilnować.

@lockeylamora: z instalacji elektrycznej to planuje podłączyć
  • Odpowiedz