@amdziak: Ja mam tylko jedyno pytanie do Owsiaka co on kupuje za te pieniądze zebrane. Nie chodzi mi o kradzien itp. tylko w jakims stopniu jest ten sprzęt do utrzymania przez biedo szpital i konkretnie do czego on służy. Czy daje on do takich szpitali, które mogą jakoś pociągnąć potem taki koszta i wykorzystać to ? Czy po jakims czasie stoi i sie kurzy ? jak to jest ?
@ElDoKaNaWoLnO: moja córka rodziła sie w listopadzie. Badanie słuchu przeprowadzone sprzętem orkiestry. Wydaje mi sie ze jak szpital coś dostaje to pewnie zobowiązuje sie do utrzymania tego i wykorzystania
@amdziak: no wlasnie powinni robic research a jak nie to zabierac i do innego oddawać ( ͡°͜ʖ͡°) nie, nie porownujcie tego do zabierania dzieci biednym rodzicom bo to co innego. Mysle ze powinni troche kasy wlozyc w inspekcje i poszukiwanie czy sprzet aby nie ma juz oznac totalnego zakurzenia.
@ElDoKaNaWoLnO: zgadzam sie. Podejrzewam ze to jednak znając Polska mentalność może być ciężkie bo akurat w dniu inspekcji sprzęt by pracował... ( ͡°͜ʖ͡°)
@amdziak: ja bym to zrobił tak że do szpitala np. miasto Poznan dostają 3 jakieś tam #!$%@? sprzety nie wiem ile tam szpitali jest dajmy ze 6 6 szpitali wymienia sie 2 sprzetami co np. 3-6 miesiecy. A jeden jest na 'bezplatne wypozyczenie'
@amdziak: ale niestety orkiestra o tym nie mysli, ale my my wiemy dzieki stronie Posiłki w polskich szpitalach jak jest naprawdę ( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)
@ElDoKaNaWoLnO: WOŚP przekazuje sprzęt tylko tym placówkom, które są w stanie go wykorzystać i jest im potrzebny. Potrafi też zabrać dany sprzęt, jeśli jednak szpital go nie używa. Niestety, były takie przypadki. Nawet dość głośny gdy sprzęt był niewłaściwie używany.
Nie chodzi mi o kradzien itp. tylko w jakims stopniu jest ten sprzęt do utrzymania przez biedo szpital i konkretnie do czego on służy. Czy daje on do takich szpitali, które mogą jakoś pociągnąć potem taki koszta i wykorzystać to ?
Czy po jakims czasie stoi i sie kurzy ? jak to jest ?
Bo polskie
nie, nie porownujcie tego do zabierania dzieci biednym rodzicom bo to co innego.
Mysle ze powinni troche kasy wlozyc w inspekcje i poszukiwanie czy sprzet aby nie ma juz oznac totalnego zakurzenia.
Poznan dostają 3 jakieś tam #!$%@? sprzety nie wiem ile tam szpitali jest dajmy ze 6
6 szpitali wymienia sie 2 sprzetami co np. 3-6 miesiecy.
A jeden jest na 'bezplatne wypozyczenie'
Potrafi też zabrać dany sprzęt, jeśli jednak szpital go nie używa. Niestety, były takie przypadki. Nawet dość głośny gdy sprzęt był niewłaściwie używany.