Aktywne Wpisy

Moseva +217
Szkoda mi chłopaków z Krakowa.
Kierowca zachowywał się głupio na trasie, przykro mi ze nikt ho wystarczająco nie wyedukowal o „bezpiecznej” szybkiej jeździe. Może był uzależniony od adrenaliny. Szkoda ze nikt w porę nim nie potrząsnął, nie zabrał prawka. Biedni są ci trzej pasażerowie, którzy zginęli razem z nim i ich rodziny, które cierpią.
Szkoda mi załogi Titana.
Byli odkrywcami, wizjonerami, może chora i niepotrzebna fantazja, ale nikt z nich nie zasługiwał
Kierowca zachowywał się głupio na trasie, przykro mi ze nikt ho wystarczająco nie wyedukowal o „bezpiecznej” szybkiej jeździe. Może był uzależniony od adrenaliny. Szkoda ze nikt w porę nim nie potrząsnął, nie zabrał prawka. Biedni są ci trzej pasażerowie, którzy zginęli razem z nim i ich rodziny, które cierpią.
Szkoda mi załogi Titana.
Byli odkrywcami, wizjonerami, może chora i niepotrzebna fantazja, ale nikt z nich nie zasługiwał

keppo +57

Zawsze miałem AMD, dopiero mój obecny procesor (i7-4790k) jest od intela. By opłacało się mi modernizować kompa, kolejna generacja procesorów musiałaby mieć około 20% wzrostu wydajności względem 7xxx. Podkręciłoby się i odczuwalnie te 50% wzrostu wydajności bym miał względem tego co mam teraz.
Mimo wszystko juz od prawie 10 lat postęp szybkości procesorów zwolnił. Kiedyś po niecałych 3 latach kupowało się w tej samej cenie procesor 100% szybszy. Po 2006 było juz dużo wolniej, a to co się dzieje od 4 lat to już w ogóle jakiś dramat. Mam 4 letni procesor i wydajnościowo to jest praktycznie to samo co najnowsze generacje.
Czekam na wejście Chinczyków i Koreanczyków bo mimo wszystko nie wydaje mi się by AMD mocno znowu ruszył wyścig, a ja lubie gdy nawet najnowsze, duże aplikacje uruchamiają się z prędkością Notatnika:)
#pcmasterrace #amd #komputery #ryzen
@chanelzeg: Musiałaby powstać nowa architektura procków albo nagle ARMy musiałyby przeżyć skokowy wzrost wydajności, bo x86 należy do Intela a ten niechętnie się dzieli licencją. Chyba że ktoś zainwestuje duże środki w VIA który też może jeszcze klepać procki
@chanelzeg: so true. Testowałem w tygodniu gtxa gównianego ale zawsze 1050 razem z i5-7400 w 3d marku, a potem przełożyłem grafe do swojej starej budy z i5-2500k. Wyniki prawie identyczne :) Pewnie dopiero przy jakiś potworach by narzut procka dał dopiero o sobie znać