Aktywne Wpisy
wykopowajulka15 +185
Mój różowy twierdzi, że jak kupię nam mieszkanie to ona będzie miała motywację żeby o nie dbać. Teraz na wynajmowanym potrafi nie wyrzucić śmieci przez tydzień, zostawić naczynia w zlewie na dwa tygodnie, czy pożyczać moje skarpety bo jej się nie chce szukać swoich do pary albo zrobić prania. Uświadomcie mnie jak bardzo byłbym głupi jak uwierzyłbym w to. Potrzebuję tego. #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
bartman28 +945
P.S. Wybaczcie za brak polskich znakow, pisze na tablecie.
#pracbaza #gorzkiezale #januszebiznesu
Wiem, że kierownicy i szefowie trzymają ludzi krótko bo tak najłatwiej, ale spróbowałbym najpierw przemową, pytaniami i propozycją przejęcia obowiązków mężczyzn.
@taktoto: małe uzupełnienie - premia uznaniowa i premia regulaminowa to dwa zupełnie różne składniki wynagrodzeń. Jeśli warunki nabycia premii określone są w regulaminie wynagradzania (premiowania itp.), to
Wystarczyłoby jedno spotkanie w miesiącu z nimi i omówienie strategii firmy, jej celów oraz wyników. To wszystko.
" 20 pracowników, powinien określić zasady premiowania indywidualnie, w umowach o pracę lub wprowadzić regulamin premiowania.
Pracodawca określa również częstotliwość wypłacania tego składnika wynagrodzenia. Może to być premia uznaniowa np. miesięczna, kwartalna czy roczna. Pracownik, który spełni warunki określone w przepisach płacowych, ma pełne prawo do otrzymania premii."
oraz dobrze robisz, że premie dostajesz od wykonanej pracy